Ledecká dojela ve sjezdu Světového poháru osmá, favoritka Goggiaová závod nedokončila

Lyžařka Ester Ledecká skončila v závodě Světového poháru v rakouském Zauchensee ve sjezdu na osmém místě. Česká reprezentantka tak nenavázala na druhé místo z pátečního tréninku, ve kterém nestačila jen na Italku Sofii Goggiaovou. Sobotní závod ovládla švýcarská závodnice Lara Gutová-Behramiová.

Tento článek je více než rok starý.

Zauchensee (Aktualizováno: 14:02 15. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Ledecká závodila poprvé v novém kalendářním roce. Na rozdíl od prosincových rychlostních závodů v Lake Louise, kde se do první desítky neprosadila, tentokrát dvojnásobná olympijská vítězka prokazovala v trénincích dobrou formu. Připsala si šestý a druhý čas.

Ledecká v tréninku na sjezd v Zauchensee nestačila jen na Goggiaovou. ‚Pěkný trénink,‘ shodly se

Číst článek

V závodní jízdě podjela některé branky a její ztráta na vedoucí Švýcarku postupně narůstala. Po dojezdu se zařadila na sedmou příčku, pak ji ještě předjela Italka Nadia Delagová.

Zlepšení

Osmým místem si šestadvacetiletá Češka necelý měsíc před začátkem zimních olympijských her v Pekingu vylepšila sezonní maximum o čtyři příčky. Další šanci na úspěch bude mít v Zauchensee v neděli, kdy se pojede superobří slalom.

„Bohužel jsem cítila, že mi to jede celkově rychleji a v některých částech jsem nestíhala, tak jak bych měla. Trochu mě to překvapilo. Sama nejsem úplně spokojená, udělala jsem dost chyb. Příště si nechám ty lepší jízdy na závody a ne na tréninky,“ zhodnotila svoji jízdu Ledecká pro Radiožurnál.

S hodnocením se následně přidal i její trenér Tomáš Bank. „Byla lehce rozházená, to bylo dáno tím, že se dnes jelo zhruba o dvě vteřiny rychleji a všechny nerovnosti přicházely trochu dřív. Ester měla nahoře nejvyšší rychlost ze všech a to se projevilo v technické pasáži, kde vlítla hodně rychle a trochu nestíhala,“ okomentoval výkon Ledecké Bank.

Favoritka spadla

Poprvé od loňských únorových sjezdů v italském Val di Fassa se radovala v nejrychlejší disciplíně z vítězství Gutová-Behramiová.

Zkušená Švýcarka nechala o desetinu za sebou Němku Kiru Weidleovou, třetí skončila domácí Ramona Siebenhoferová. Ta na Gutovou ztratila 44 setin sekundy. Favorizovaná Italka Sofia Goggiaová, která vyhrála všechny tři předchozí sjezdy v této sezoně, spadla a závod nedokončila.

Sofia Goggiaová ve sjezdu upadla a závod pro ni skončil předčasně:

mim, mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme