Ledecká sportovního Oscara nezískala. Slaví americká gymnastka Bilesová

Před rokem šokovala Ledecká sportovní svět, když na olympijských hrách vyhrála dvě medaile ve dvou odlišných sportech. Především za tyto úspěchy byla Ledecká nominována na ceny Laureus. Sportovního Oscara se ale nakonec nedočkala, odnesla si ho gymnastka Simone Bilesová.

Monako (Aktualizováno: 21:16 18. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na vyhlášení ankety Sportovec roku.

Češka Ester Ledecká sportovního Oscara nezískala | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Já jsem hlavně byla ráda, že jsem zde mohla závodit jak na lyžích, tak na snowboardu. Byl to můj největší sen už odmalička. Už po první jízdě kvalifikace jsem si říkala, že se mi to povedlo. Každou jízdu jsem si užívala a snažila se koncentrovat a dělat vše, co mi trenér řekl. Ještě jednou musím poděkovat celému týmu,“ říkala tehdy pro Radiožurnál Ester Ledecká poté, co přidala druhé olympijské zlato.

Především tyto dvě medaile jí zajistily nominaci na sportovního Oscara, který se vyhlašoval v pondělí v Monaku.

IT'S #LAUREUS19 DAY!

Good luck to all the nominees...

WE CAN'T WAIT! 🙌🙌🙌

07:00 – 18. 02. 2019

322 841

Češka se nakonec sportovního Oscara nedočkala, zvítězila americká gymnastka Simone Bilesová. Kromě Ledecké porazila také triatlonistku Danielu Ryfovou, lyžařku Mikaelu Shiffrinovou a tenistky Simonu Halepovou a Angelique Kerberovou.

Mezi muži kraloval srbský tenista Novak Djoković, který uspěl v konkurenci fotbalisty Luky Modriće, basketbalisty Lebrona Jamese či pilota F1 Lewise Hamiltona.

Ledecká je druhou českou sportovkyní, která se do nominace na cenu Laureus dostala, tou první byla Petra Kvitová v roce 2011, kdy vyhrála Wimbledon, Turnaj mistryň a Fed Cup, dvouapůlkilovou sošku ale ani ona nezískala. 

Nejvíce Oscarů, celkem pět, dostali shodně tenisté Roger Federer a Serena Williamsová, ani jeden se ale mezi nejlepší letos nevešel. Hlasovalo se ve dvou kolech - v tom prvním vybrali šestičlenné nominace novináři a sportovní legendy, vítěze pak v tajném hlasování zvolili členové akademie Laureus.

Alena Benešová, Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme