Povedený přechod z lyží na snowboard. Ledecká skončila druhá ve slalomu v Bad Gasteinu

Jen dva dny po šestém místu v kombinaci Světového poháru na lyžích dokazuje Ester Ledecká svůj um na snowboardu. Pří prvním startu mezi elitou paralelních disciplín v této sezoně v úterý v rakouském Bad Gasteinu nejdřív vyhrála kvalifikaci slalomu a nakonec skončila druhá v hlavním závodě, když ve finále chybovala a nestačila na Němku Ramonu Hofmeisterovou.

Bad Gastein (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Fotobanka Profimedia

V sobotu byla Ledecká v Zauchensee osmá ve sjezdu, v jehož pořadí je druhá, a o den později překvapivila šestou příčkou v kombinaci. Měla tak jen pondělí na to, aby se přeorientovala na snowboard.

V neděli lyžařská kombinace, v úterý snowboard. Ledecké pomáhají při změně disciplín speciální cviky

Číst článek

„Moc času nemám, ale myslím, že to bude fajn. Musím si v hlavě přehodit věci spojené s timingem a nadjížděním. Vím, co mám udělat,“ řekla olympijská vítězka na lyžích i na prkně z Pchjongčchangu krátce po kombinaci Radiožurnálu.

Stejně jako v minulosti zvládla rychlý přechod výtečně. V kvalifikaci vyhrála v červené trati o 12 setin před vítězkou prvního letošního paralelního slalomu Julií Zoggovou ze Švýcarka. V modré dosáhla sedmého času a v součtu obou jízd předčila Hofmeisterovou o čtyři desetiny. Třetí byla v kvalifikaci Zoggová.

Ve vyřazovacích bojích česká reprezentantka postupně vyřadila Japonku Tsubaki Mikiovou, domácí Danielu Ulbingovou a Němku Carolin Langenhorstovou. Ve finále pak ale nestačila na vedoucí ženu celkového pořadí Světového poháru letošní sezony Hofmeisterovou, když nezvládla dobře průjezd kolem jedné z branek. V cíli nakonec ztrácela na soupeřku 0,63 sekundy.

„Byl to skvělý den, skvělé podmínky a skvělý závod. Mám to tady ráda,“ řekla Hofmeisterová po čtvrté výhře v sezoně a směrem k Ledecké dodala: “Gratuluju téhle jedinečné holce. Vítej zpět!“

Další čeští jezdci z kvalifikace nepostoupili. Při své premiéře v elitním seriálu neuspěla šestnáctiletá Zuzana Maděrová a vypadl i Adam Počínek.

🥈Ester Ledecká! Za poslední dny hodně slušný 👍@Radiožurnál @iROZHLAS.cz

20:25 – 14. 01. 2020

2 34

SP v alpském snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom:
Muži: 1. Bagozza, 2. Bormolini (oba It.), 3. Baumeister (Něm.), ...v kvalifikaci 57. Počinek (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 13 závodů): 1. Fischnaller (It.) 3310, 2. Baumeister 2030, 3. Karl (Rak.) 1912, ...69. Brůžek (ČR) 13,4, 70. Počinek 13,1.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Ledecká (ČR), 3. Zoggová (Švýc.), ...v kvalifikaci 34. Maděrová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 13 závodů): 1. Hofmeisterová 4360, 2. Zoggová 2600, 3. Jennyová (Švýc.) 2470, ...19. Ledecká 800, 47. Maděrová 22.

ČTK, mch, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme