Ledeckou skoro po roce čeká start na snowboardu. ‚Bude to určitě bezvadný závod,‘ těší se

Po téměř roce absolvuje dvojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká závod na snowboardu. Na sobotní start na Světovém poháru v Cortině d'Ampezzo se těší, ale nemá velká očekávání. Naposledy v paralelním obřím slalomu na prkně závodila 18. ledna, kdy vyhrála ve slovinském středisku Rogla.

Cortina d'Ampezzo / Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Znovu se do branek na snowboardu v závodě vrhne po necelých jedenácti měsících. „Jedenáct měsíců mě popravdě trochu zaskočilo, já jsem nad tím takhle vůbec nepřemýšlela. Ale těším se strašně moc. Bude to určitě bezvadný závod,“ uvedla Ledecká pro média.

Zlatá olympijská medailistka v této disciplíně z her v Pchjongčchangu od sebe příliš neočekává. „Je to první závod v téhle sezoně, po dlouhé době. Vždy záleží na tom, jak jsem natrénovala, jak natrénovaly ostatní holky, a to se teprve uvidí,“ přemítala.

Minulý týden měla jet superobří slalomy na lyžích ve Svatém Mořici, ale kvůli přívalu nového sněhu se ve Švýcarsku nezávodilo. V Cortině by sněžit nemělo.

„Podíváme se na tu sjezdovku až v den závodu, protože teď je zavřená a nedá se tam ani trénovat. Nevím, jak to tam teď vypadá. Jaký je sníh, ale věřím, že to připraví dobře,“ doplnila pětadvacetiletá vítězka 18 závodů Světového poháru ve snowboardingu, která v letech 2016–2019 čtyřikrát za sebou ovládla celkové hodnocení v paralelních disciplínách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme