Ledecká si dojela pro zlato. Při druhém startu ve Světovém poháru po zranění neměla konkurenci

Trojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká proměnila druhý start po vleklém zranění klíční kosti ve vítězství. Po středečním druhém místě v paralelním obřím slalomu v Rogle dnes ovládla paralelní slalom v Berchtesgadenu a připsala si 21. triumf ve Světovém poháru na snowboardu.

Tento článek je více než rok starý.

Berchtesgaden Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Ledecká byla dominantní už v kvalifikaci, kde soupeřkám nadělila více než sekundu. Ve vyřazovacích jízdách musela nejvíce bojovat ve čtvrtfinále proti úřadující mistryni světa v paralelním slalomu Švýcarce Julii Zoggové, kterou porazila o 19 setin. Pak vyřadila svou jedinou přemožitelku z Rogle Rakušanku Sabine Schöffmannovou, jež po chybě jízdu nedokončila.

Bylo to hodně zvláštní a zároveň skvělý, pochvalovala si Ledecká stříbrný návrat na snowboard

Číst článek

Do finále proti domácí Ramoně Theresii Hofmeisterové vstoupila ve velkém stylu a na mezičase v polovině trati vedla o 85 setin. Pak se jí sice německá soupeřka přibližovala, ale Ledecká uhájila náskok o 23 setin. Vítězně tak uzavřela svoji krátkou závodní sezonu ve Světovém poháru, která po dvou operacích trvala jen necelý týden. „Závod byl úžasný, opravdu jsem si užívala každé kolo. Jsem šťastná, že jsem zpátky,“ řekla v televizním rozhovoru v cílovém prostoru.

Na snowboardu zvítězila Ledecká v SP poprvé od prosince 2021, kdy nenašla přemožitelku v Cortině d'Ampezzo. Mezitím loni v únoru na olympijských hrách v Pekingu obhájila zlato z Pchjongčchangu. Vedle jednadvaceti vítězství na snowboardu vyhrála také tři závody Světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Ledecká triumfem ve finále připravila Hofmeisterovou o možnost ovládnout celkové hodnocení Světového poháru. Královnou sezony v paralelních závodech se stala Zoggová, jež vyhrála i pořadí slalomu.

Mužům v Berchtesgadenu kraloval Rakušan Fabian Obmann a první vítězství v kariéře mu zároveň vyneslo velký křišťálový glóbus za celkové hodnocení SP i malý za prvenství v disciplíně.

SP ve snowboardingu v Berchtesgadenu (Německo) - paralelní slalom:
Muži: 1. Obmann, 2. Auner (oba Rak.), 3. Marguč (Slovin.), 4. Winters (USA), ...v kvalifikaci 39. Minárik, Počinek (oba ČR) diskvalifikován.
Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Obmann 297, 2. Bormolini (It.) 295, 3. Auner 251.
Konečné pořadí SP v paralelních závodech (po 11 závodech): 1. Obmann 485, 2. Bormolini 481, 3. Prommegger (Rak.) 465.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Hofmeisterová, 3. Lochová (obě Něm.), 4. Schöfmannová (Rak.), ...v kvalifikaci 21. Maděrová (ČR).
Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Zoggová (Švýc.) 345, 2. Ulbingová (Rak.) 290, 3. Schöfmannová 288, ....15. Ledecká 100, 16. Maděrová 80, 43. Keclíková (ČR) 3.
Konečné pořadí SP v paralelních závodech (po 11 závodech): 1. Zoggová 595, 2. Hofmeisterová 584, 3. Schöffmannová 549, ...18. Ledecká 180, 19. Maděrová 171, 43. Šonková (ČR) 10, 51. Keclíková 3.

ČTK, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme