Favoritkou super-G na mistrovství světa je Gutová-Behramiová, Ledecká spoléhá na dobrý servis lyží

Napodruhé už by to mělo vyjít a mistrovství světa v alpském lyžování by mělo opravdu začít. Přívaly sněhu v italské Cortině d’Ampezzo ustaly, a lyžařky tak čeká superobří slalom. Jednou z adeptek na stupně vítězů je také Ester Ledecká, favoritkou je ovšem Švýcarka Lara Gutová-Behramiová.

Od zpravodaje z místa Cortina d'Ampezzo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová | Foto: Srdjan Zivulovic | Zdroj: Reuters

Úvodní super-G vyhrála, potom byla třikrát šestá. V této sezóně jezdí Ester Ledecká nejlepší výsledky v kariéře a má reálnou šanci útočit na medaili. Navíc na sjezdovce, kde se jí i dříve dařilo.

„Je tam prudká část a hrozně dlouhá rovinatá část, takže lyže budou strašně důležité, jak čistě bude schopná tu prudkou část přežít. Máme dobré lyže, takže čím jsou podmínky složitější, tím se více projeví dobrý servisák,“ popisuje pro Radiožurnál trenér Ledecké Tomáš Bank.

Sníh proměnil program mistrovství světa v lyžování. Alpská kombinace se přesouvá na příští pondělí

Číst článek

Myslí tím servismana Miloše Machytku, který dobře ví, jaké to je zažít úspěch na mistrovství světa. Vždyť byl trenérem a staral se o lyže jediné české medailistky ze světového šampionátu, někdejší slalomářky Šárky Strachové.

Ledecká se jako první Češka pokusí získat cenný kov v rychlostní disciplíně, hlavní favoritkou je ale Švýcarka Lara Gutová-Behramiová.

„Je to na tom technicky strašně dobře, ještě navíc přes každý horizont přejede úplně přesně. Asi úročí zkušenosti, také už není nejmladší a těch super-G jela možná nejvíce ze všech. Nedělá vůbec žádné chyby,“ dodává Bank.

I proto Gutová-Behramiová vyhrála v této sezóně hned čtyři super-G. To jediné, za které se bude udílet titul mistryně světa, bude mít pod místními skalnatými vrcholky hor start v úterý ve 13.00.

⛷ Ester Ledecká vyjede do super G s číslem 11, start posunut na 13:00.
Její servisák Miloš Machytka se tady v Cortině s Boží pomocí snažil připravit ty nejlepší lyže.

19:53 – 08. 02. 2021

4 25

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme