Ledecké se superobří slalom v Lake Louise nevydařil, skončila na 30. místě

Ester Ledecké nevyšel superobří slalom Světového poháru v kanadském Lake Louise. Po skvělých výkonech ve sjezdu, v kterém se v pátek radovala z premiérové výhry v lyžařském seriálu a v sobotu byla jen těsně čtvrtá, v neděli uzavřela bodovanou třicítku. Na vítěznou Němku Viktorii Rebensburgovou ztratila 2,54 sekundy.

Lake Louise Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru v Lake Louise

Ester Ledecká na sjezdovce v Lake Louise | Foto: Eric Bolte | Zdroj: Reuters

Rebensburgová zaznamenala osmnácté vítězství v kariéře a čtvrté v super-G. Časomíra se po její jízdě zastavila přesně na 1.20,0 minuty. Překvapivě druhá skončila Italka Nicol Delagová a třetí místo patří Švýcarce Corinne Suterové.

Ledecká startovala jako čtvrtá, v techničtější horní pasáži příliš tlačila do lyží a ztrácela rychlost, která jí pak chyběla ve druhé části 1860 metrů dlouhé trati. Její čas 1:22,54 minuty byl dlouho nejpomalejší. Dvojnásobná olympijská vítězka neporazila žádnou z prvních dvaceti soupeřek. Nakonec dosáhla alespoň na jeden bod. Porazila pět soupeřek, které projely cílem.

Další skvělý závod Ester Ledecké, ve druhém sjezdu v Lake Louise skončila těsně pod stupni vítězů

Číst článek

„Ester asi neměla svůj den. Dělala tam chybičky. Ale teprve musíme rozebrat, kde ztratila dvě a půl vteřiny,“ řekl trenér Ledecké Tomáš Bank.

Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka v superobřím slalomu sice získala senzační zlato na olympijských hrách v Pchjongčchangu, ale v pohárových závodech v této disciplíně je jejím maximem jedenácté místo z Val Gardeny z minulé sezony.

V celkovém pořadí Světového poháru Ledecká klesla z třetího na sedmé místo. Světový pohár pokračuje příští víkend ve Svatém Mořici. Otázkou je, zda tam Ledecká pojede, neboť v Cortině d'Ampezzo se v sobotu uskuteční paralelní obří slalom na snowboardu.

„Doufám, že jedeme na devadesát procent do Svatého Mořice na super-G a paralelní slalom. Prý federace FIS dala (do paralelního slalomu) Ester divokou kartu, tak by byla škoda tam nejet,“ řekl Bank.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - superobří slalom:

1. Rebensburgová (Něm.) 1.20,00, 2. Delagová (It.) -0,35, 3. C. Suterová (Švýc.)-0,42, 4. Venierová -0,53, 5. Puchnerová -0,77, 6. Tipplerová (všechny Rak.) -1,06, 7. Brignoneová (It.) -1,07, 8. Schmidhoferová (Rak.) -1,10, 9. Weiratherová (Licht.) -1,11, 10. Shiffrinová (USA) -1,18, ...30. Ledecká (ČR) -2,54.

Průběžné pořadí SP (po 7 z 41 závodů): 1. Shiffrinová 472, 2. Rebensburgová 235, 3. Gisinová (Švýc.) a C. Suterová obě 185, 5. Schmidhoferová 168, 6. Brignoneová 161, 7. Ledecká 151, ...50. Dubovská 29, 58. Capová (obě ČR) 21.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme