Ledecká skončila v super-G sedmnáctá, nejrychlejší byla Suterová ze Švýcarska

Česká lyžařka Ester Ledecká skončila v závodě Světového poháru v německém Garmisch-Partenkirechenu v superobřím slalomu na sedmnácté příčce. Pro Ledeckou je to její druhý nejlepší výsledek v této disciplíně v aktuálním ročníku lyžařského Světového poháru. V Německu v neděli ztratila dvě sekundy na vítěznou Švýcarku Corinne Suterovou.

Garmisch-Partenkirchen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ledecká, jež skončila v sobotu v Ga-Pa třetí ve sjezdu, udělala na trati superobřího slalomu několik chyb a nezopakovala desáté místo z minulého týdne v Krasné Poljaně.

‚Trenéři odvedli fantastickou práci, já jen sjela kopec.‘ Ledecká si po třetím místě chválila lyže

Číst článek

Česká lyžařka a snowboardistka si ale zajela čtvrtý nejlepší výsledek v super-G ve Světovém poháru. O dvě příčky vylepšila umístění, kterého v tomto bavorském středisku dosáhla v roce 2017.

„Bylo to trošku rodeo dneska,“ komentovala Ledecká sjezdovku Kandahar, na níž se střídaly ledové plotny s měkčím sněhem.

„Jsem ráda, že jsem v cíli a myslím, že každý super-G je obrovská zkušenost. Jsem ráda, že tady můžu být a sbírat zkušenosti. Žádný trénink nedokáže nasimulovat svěťákové podmínky, takže jsem ráda, že jsem si to dala. Zajela jsem nejlepší jízdu, na kterou jsem v tu chvíli měla a rozhodně jsem to nebrzdila,“ doplnila.

Suterová zvítězila o 43 setin před Rakušankou Nicole Schmidhoferovou a dostala se do čela hodnocení disciplíny. Třetí skončila Švýcarka Wendy Holdenerová.

Náročný sjezd

Závod nedokončilo sedmnáct z 52 lyžařek, vypadla například olympijská vítězka ze Soči Rakušanka Anna Veithová nebo další favoritky Viktoria Rebensburgová z Německa a Italka Sofia Goggiaová.

Ani v Garmisch-Partenkirchenu nezávodila vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová z USA, neboť po náhlém otcově úmrtí přerušila na neurčito sezonu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme