Ledeckou dělilo od medaile z mistrovství světa šest setin, v superobřím slalomu dojela čtvrtá

Ester Ledecká zahájila mistrovství světa ve sjezdovém lyžování čtvrtým místem v superobřím slalomu. Od medaile ji ve čtvrtek v Cortině d'Ampezzo dělilo šest setin sekundy, i tak si ale vylepšila osobní maximum ze světových šampionátů. „Jsem na sebe pyšná,“ řekla po dojezdu do cíle Radiožurnálu Ledecká. Mezi muži dojel do cíle superobřího slalomu nejrychleji rakouský sjezdař Vincent Kriechmayr.

Tento článek je více než rok starý.

Cortina d'Ampezzo (Aktualizováno: 15:12 11. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Švýcarská reprezentantka, jež vyhrála čtyři poslední super-G ve Světovém poháru v řadě, porazila krajanku Corinne Suterovou o 34 setin. Bronz získala obhájkyně titulu Mikaela Shiffrinová z USA, která ztratila 47 setin.

Ledecká má o soupeřku méně, Goggiaová se zranila na turistické sjezdovce a přijde o mistrovství světa

Číst článek

„Jsem na sebe pyšná, myslím si, že to byla dobrá jízda. Byly tam nějaké chyby, na kterých budu zase pracovat do příště, ale byla to nejlepší jízda, kterou jsem mohla v tu chvíli odevzdat. Jsem spokojená,“ komentovala své umístění pro Radiožurnál Ledecká.

Olympijská vítězka v super-G z Pchjogčchangu Ledecká, jež úspěšně závodí i na snowboardu, jela na lyžařském šampionátu tuto disciplínu potřetí.

Předloni skončila ve švédském Aare na 27. místě, o dva roky dříve byla ve Svatém Mořici devětadvacátá.

Zabystřan dvacátý

Mezi muži dojel do cíle superobřího slalomu nejrychleji rakouský sjezdař Vincent Kriechmayr. Největší favorit porazil v úvodním závodu mužů na šampionátu v Cortině d'Ampezzo o sedm setin sekundy dalšího Rakušana Romeda Baumanna, který ale od minulé sezony závodí za Německo. Bronz získal Francouz Alexis Pinturault.

Český reprezentant Jan Zabystřan skončil s odstupem necelých dvou sekund na 20. místě. Ondřej Berndt do závodu nenastoupil.

Devětadvacetiletý Kriechmayr, jenž vyhrál poslední dvě super-G ve Světovém poháru, vybojoval po dvou stříbrech z minulého šampionátu v Aare poprvé v kariéře na MS zlato. Další medailisté ale překvapili.

Pětatřicetiletý Baumann stanul v této disciplíně na stupních vítězů naposledy před deseti lety, Pinturault v roce 2014. Obhájce titulu Dominik Paris obsadil páté místo.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo - superobří slalom:

Ženy: 1. Gutová 1:25,51, 2. C. Suterová (obě Švýc.) -0,34, 3. Shiffrinová (USA) -0,47, 4. Ledecká (ČR) -0,53, 5. Lieová (Nor.) -0,65, 6. Gagnonová (Kan.) -0,78, 7. Tipplerová (Rak.) -0,87, 8. Gisinová (Švýc.) -0,89, 9. Vlhová (SR) -0,90, 10. Brignoneová (It.) -1,09.

Muži: 1. Kriechmayr (Rak.) 1:19,41, 2. Baumann (Něm.) -0,07, 3. Pinturault (Fr.) -0,38, 4. Seger (Kan.) -0,42, 5. Paris (It.) -0,55, 6. Mayer (Rak.) -0,60, 7. Bailet (Fr.) -0,72, 8. Ganong (USA) -0,75, 9. Sander (Něm.) -0,88, 10. Feuz (Švýc.) -0,93, ...20. Zabystřan (ČR) -1,92.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme