Ledecká skončila v super-G v kanadském Lake Louise na 27. místě. Vyhrála Američanka Shiffrinová

Ester Ledecká bodovala 27. místem v superobřím slalomu Světového poháru v Lake Louise. Poprvé slavila v této disciplíně výhru Američanka Mikaela Shiffrinová a v 23 letech zkompletovala sbírku triumfů ve všech disciplínách. Druhá skončila se ztrátou 77 setin Norka Ragnhild Mowinckelová, třetí byla Němka Viktoria Rebensburgová.

Lake Louise (Aktualizováno: 21:16 2. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká zahájila lyžařskou sezonu 21. místem ve sjezdu Světového poháru

Ester Ledecká v Lake Louise | Foto: Frank Grunn | Zdroj: ČTK/PA

Ledecká startovala s číslem 26, s kterým šokovala na olympijských hrách v Pchjongčchangu triumfem právě v super-G, ale tentokrát po dojetí do cíle nebyla v šoku jako v Koreji. Po dojezdu byla jednadvacátá a v té chvíli porazila jen tři soupeřky.

Početná skupinka fanoušků v cíli s nápisy „Ester“ či „Ester, jsi naše jednička“ radostně skandovala jméno Češky, která posléze ještě klesla o šest míst.

Výrazné zlepšení Ester Ledecké, ve druhém sjezdu v Lake Louise skončila desátá

Číst článek

Ledecká v Lake Louise startovala po problémech s rukou, na které si před čtrnácti dny zlomila zápěstní kůstku na snowboardu a podstoupila ve Vailu operaci. Přesto v pátečním sjezdu obsadila 21. místo a především dojela v sobotu desátá.

Třiadvacetiletá Ledecká jela teprve druhý superobří slalom po olympijském triumfu. V březnovém finále Světového poháru ve švédském Aare, kde bude mistrovství světa, kvůli bolavým zádům jízdu nedokončila. V této disciplíně byla ve SP nejlépe dvakrát devatenáctá.

Shiffrinová výhrou v super-G zkompletovala v SP sbírku triumfů ve všech disciplínách. Dříve jen slalomová královna už vyhrála i obří slalom, sjezd, kombinaci a paralelní slalom. Dohromady má v seriálu už 46 vyhraných závodů.

„Ráno jsem se probudila, cítila se dobře a řekla si, že do toho půjdu. Je skvělé, že jsem dokázala vyhrát v každé disciplíně. Je to nádhera,“ řekla Shiffrinová.

V čele celkového pořadí SP má třiadvacetiletá Shiffrinová náskok více než 230 bodů před Švýcarkou Michelle Gisinovou a zkraje zimy jasně naznačuje, že rázně vykročila za třetím velkým křišťálovým glóbem za sebou.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - super-G:
1. Shiffrinová (USA) 1:19,41, 2. Mowinckelová (Nor.) -0,77, 3. Rebensburgová (Něm.) -0,83, 4. Siebenhoferová (Rak.) -0,84, 5. Grenierová (Kan.) -0,88, 6. Miradoliová (Fr.) a Veithová (Rak.) obě -0,90, 8. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,98, 9. Venierová (Rak.) -1,00, 10. Štuhecová (Slovin.) -1,07, ...27. Ledecká (ČR) -2,11.

Průběžné pořadí SP (po 7 z 39 závodů):
1. Shiffrinová 489, 2. Gisinová (Švýc.) 251, 3. Schmidhoferová (Rak.) 224, 4. Brignoneová (It.) 223, 5. Mowinckelová 214, 6. Vlhová (SR) 196, ...38. Ledecká 40, 63. Capová (ČR) 12.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme