Svaz lyžařů: Nabízíme Ester výjimečné podmínky. ‚Lžou a překrucují fakta,‘ reaguje agentura Ledecké

Svaz lyžařů České republiky se po mimořádném zasedání výkonného výboru ohradil proti tvrzení agentury zastupující Ester Ledeckou. Podle vedení českých lyžařů získala sněžná obojživelnice za poslední roky 11 a půl milionu korun. Agentura Sport Invest ale trvá na pondělním vyjádření, že se svaz choval ultimativně a dvojnásobné olympijské vítězce vyhrožoval.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:57 4. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

„Ester je výjimečná závodnice, proto jí nabízíme výjimečné podmínky. Ty jsou bezprecedentně nadstandardní. Nikdy v historii Svazu lyžařů ČR neměl žádný závodník takovou finanční podporu,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident  Svazu lyžařů ČR Lukáš Sobotka.

Ester Ledecká se pře s lyžařským svazem o smlouvu. ‚Svaz se snížil k vydírání,‘ stěžuje si její manažer

Číst článek

Výkonný výbor svazu se mimořádně sešel po včerejším vyjádření agentury Sport Invest, podle kterého tlačí svaz Ester Ledeckou do podpisu smlouvy, která je pro dvojnásobnou olympijskou vítězku nevýhodná.

Svaz lyžařů zároveň zveřejnil finanční podmínky smlouvy. Na základě navrhované smlouvy by Ledecká měla od svazu získat 3 773 067 korun. Dalších 1 850 000 pak dostane od Armádního sportovního centra Dukla a ČOV.

Celková finanční podpora Ester Ledecké ze strany Svazu lyžařů ČR, ČOV a Dukly od roku 2015 do konce května 2018 činila 11 a půl milionu korun. Další náklady tvořily mzdy pro realizační tým a materiálové vybavení.

Spor o reprezentační smlouvu se týká i reklamních ploch na kombinézách Ester Ledecké při závodech.  Z celkové plochy 500 centimetrů čtverečních, které jsou k dispozici, má Ledecká dostat k vlastnímu využití 300 centimetrů na lyžařských závodech a 400 na snowboardových.

Svaz lyžařů reaguje na kritiku agentury Ester Ledecké. Zveřejnil částky, které dostává... irozhl.as/3qD

20:23 – 04. 09. 2018

4 7

„Tento prostor v rámci marketingové hodnoty Ester Ledecké představuje jen na sjezdovém lyžování dalších zhruba 20 milionů korun,“ řekl předseda Úseku alpských disciplín SLČR Ladislav Forejtek.

Ester Ledecká je nyní na soustředění v Chile. Podle tiskové zprávy agentury Sport Invest měl být ohrožen její start v závodech, které plánoval absolvovat v Jižní Americe. To podle vedení alpských lyžařů nehrozí. „Ester aktuálně trénuje v Chile za nemalé finanční prostředky, které zajistil svaz. Stejně tak ji svaz přihlásí na závody v Chile,“ dodal Forejtek.

Sport Invest: Ester bylo vyhrožováno

Agentura Sport Invest, která Ester Ledeckou zastupuje, s vyjádřením svazu ostře nesouhlasí. „Zástupci Svazu lyžařů České republiky lžou a záměrně překrucují fakta. Trváme na našem prohlášení, že se Svaz lyžařů k Ester choval ultimativně. Jsme připravení dokázat, že Ester Ledecké bylo vyhrožováno zastavením financování její přípravy spojené s nepřihlašováním na závody, pokud nepodepíše reprezentační smlouvu do 31. srpna 2018,“ napsal PR manažer agentury Radim Trusina.

„Zároveň máme po výstupech zástupců Svazu lyžařů v médiích pocit, že se zásadně rozcházíme ve vnímání základního problému ohledně reprezentační smlouvy Ester Ledecké,“ dodal v prohlášení s tím, že další informace lze čekat během středy.

vman, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme