Malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru slaví Italka Goggiaová, Ledecká obsadila třetí příčku

Italka Sofia Goggiaová slaví třetí malý glóbus za triumf v hodnocení sjezdu Světového poháru, Ester Ledecká skončila ve finále sezony v Courchevelu sedmá a v pořadí disciplíny obsadila třetí místo.

Courchevel (Francie) (Aktualizováno: 13:22 16. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Zvítězila americká lyžařka Mikaela Shiffrinová a přiblížila se k zisku velkého křišťálového glóbu za celkové prvenství v seriálu.

Když se vybudím na maximum, může se mi něco stát. S tím mi psychologové nepomůžou, říká Ledecká

Číst článek

Obhájkyně Petra Vlhová ze Slovenska totiž na šestnáctém místě nebodovala, Shiffrinová tak tři závody před koncem sezony vede o 156 bodů.

O druhé místo v závodu se o desetinu za Shiffrinovou podělily Rakušanka Christine Scheyerová a Švýcarka Joana Hählenová, které jely rychleji než Ledecká jen o osmnáct setin.

Ledecká vyrazila na trať Eclipse s číslem jedna. Na startu si odfoukla, odrazila se a za 7,33 vteřiny svištěla stovkou. Zvládla náročné skoky, držela dobrou linii, ale v závěru se nevyhnula drobné chybě. V cíli měla čas 1:27,28 minuty a usadila se do křesla vedoucí závodnice.

Minimální ztráta

Českou hvězdu sice neporazily favorizované olympijská vítězka Corinne Suterová ze Švýcarska ani Goggiová, kterou Ledecká v cílovém prostoru objala, ale počtvrté v řadě se v SP na stupních vítězů ve sjezdu neudržela, byť ztratila na elitní trojici jen minimum.

V hodnocení sjezdu nasbírala Ledecká 339 bodů a v boji o třetí místo porazila Rakušanku Ramonu Siebenhoferovou o pouhých osm bodů. Ledecká zaznamenala svůj druhý nejlepší výsledek v hodnocení sjezdu v kariéře, předloni byla celkově druhá.

Goggiaová vyhrála hodnocení sjezdu stejně jako loni a v roce 2018. „Byla to bláznivá sezona jak na horské dráze. Nejprve jsem byla neporazitelná, po pádech jsem ztratila sebejistotu, ale vrátila jsem se a dnes je velký den,“ řekla vítězka čtyř z devíti sjezdů sezony.

Shiffrinová navázala na úspěšné tréninky ve Francii a dosáhla na 74. vítězství v SP v kariéře, ale teprve třetí ve sjezdu. V cíli dostala polibek od svého přítele Nora Aleksandera Aamodta Kildeho, který o pár hodin dříve vyhrál hodnocení sjezdu mezi muži.

Ve čtvrtek se jede v Courchevelu superobří slalom i s Ledeckou. Po pátečním závodu smíšených družstev jsou o víkendu na pořadu v Méribelu technické disciplíny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme