Ledecká slaví výhru ve Světovém poháru, ve švýcarské Crans Montaně ovládla sjezd

Lyžařka Ester Ledecká dokázala hned ve svém prvním závodě Světového poháru po olympijských hrách v Pekingu zvítězit. Česká reprezentantka zvládla nejrychleji sjezd ve švýcarské Crans Montaně a v elitním lyžařském seriálu slaví druhý triumf v této disciplíně a třetí celkově v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Crans Montana (Aktualizováno: 12:16 26. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Šestadvacetiletá Ledecká zajela ve švýcarském středisku, v kterém skončila loni druhá ve sjezdu a v roce 2020 třetí v kombinaci, čas 1:30,17 minuty. Zvítězila o 21 setin před Norkou Ragnhild Mowinckelovou, třetí Rakušanka Cornelia Hütterová zaostala o 42 setin.

Vítězná jízda Ester Ledecké v Crans Montaně:

V lyžařském Světovém poháru se trojnásobná olympijská vítězka Ledecká poprvé radovala z triumfu v kanadském Lake Louise, kde v prosinci 2019 ovládla sjezd. V prosinci 2020 zvítězila ve Val d'Isere v superobřím slalomu.

Ledecká se minulý týden ve čtvrtek zranila při tréninku slalomu uprostřed olympijské kombinace, ale problém v dolní části těla nebyl vážný. V trénincích ve Švýcarsku ještě nezářila, zajela až padesátý a čtyřicátý čas.

Drží si formu

V závodě už předvedla perfektní výkon. Od prvního mezičasu jela rychleji než Mowinckelová, v jednu chvíli jen o čtyři setiny, ale po skvělé závěrečné pasáži Norku porazila o 21 setin. Ledecká po dojezdu zvedla ruku a zamávala divákům, její rodiče Zuzana a Janek v cíli tleskali.

V cílovém prostoru se usadila v křesle pro vedoucí závodnici a radostně podupávala. Mávala do kamery a vyplázla i šťastně jazyk. Z klidu Češku svým výkonem lehce vyvedla jen Hütterová, která se průběžně pohybovala za Ledeckou jen o desetinu, ale nakonec Češku z první pozice nesesadila.

„Šla jsem do toho úplně jinak než v trénincích, kde jsem byla o dost opatrnější a dělala jsem o dost víc chyb. Jsem ráda, že jsem se nyní cítila líp, mohla to trochu víc zmáčknout a ject to podle té linie, co mi podařili trenéři,“ řekla lyžařka Radiožurnálu.

Ledecká ukázala, že je ve sjezdu ve formě. V lednu dojela třetí v SP v Cortině d'Ampezzo. O to víc musí litovat chyby v olympijském sjezdu v Pekingu, kde zvládla výborně první část, podle mezičasů směřovala na stupně vítězů, ale poté málem spadla a skončila se ztrátou sedmadvacátá.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme