Ledecká dojela na Světovém poháru v Lake Louise dvanáctá, na vítězku ztratila přes dvě sekundy

Lyžařka Ester Ledecká skončila v prvním sjezdu Světového poháru v olympijské sezoně dvanáctá. V Lake Louise, kde v roce 2019 sjezd vyhrála, v pátek zaostala o 2,39 sekundy za jasnou vítězkou Sofií Goggiaovou z Itálie.

Tento článek je více než rok starý.

Lake Louise (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v cíli.

Ester Ledecká v cíli. | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

Obhájkyně glóbu za sjezd Goggiaová se z devátého triumfu v této disciplíně v seriálu radovala po suverénním výkonu. Druhou Breezy Johnsonovou z USA porazila o 1,47 sekundy. Třetí místo vybojovala Rakušanka Mirjam Puchnerová.

Ledecké se nepovedl úvodní závod Světového poháru, v obřím slalomu skončila v prvním kole

Číst článek

Sjezdařky odjely kvůli počasí jen jeden ze tří tréninků. Ledecká do závodu vyrazila s číslem 11, nedržela ideální stopu a po dojezdu byla sedmá. Nakonec klesla o pět míst.

Zatímco Goggiaová soupeřky jasně porazila, zbytek pole byl vyrovnanější. Na druhou Johnsonovou ztratila Ledecká necelou sekundu a na pátou Corinne Suterovou ze Švýcarska jen 39 setin.

Ve Světovém poháru jela Ledecká sjezd poprvé od ledna, kdy ve švýcarské Crans Montaně nejdříve byla druhá a o den později najela ve velké rychlosti nebezpečně do sítí. Na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo poté v únoru skončila těsně pod stupni vítězů čtvrtá.

Druhý sjezd se v Lake Louise pojede v sobotu znovu od 20.30. V neděli je na pořadu superobří slalom.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme