Ester Ledecká ve čtvrfinále paralelního slalomu upadla a skončila pátá. I tak dál vede Světový pohár

Snowboardistka Ester Ledecká skončila po pádu ve čtvrtfinále v paralelním slalomu v čínském Secret Garden pátá a udržela vedení v celkovém pořadí paralelních disciplín Světového poháru. V dějišti olympijských her v roce 2022 poprvé v kariéře vyhrála domácí Naj-jing Kung.

Tento článek je více než rok starý.

Secret Garden/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Ledecká startovala v paralelním slalomu poprvé v sezoně a po více než roce. V kvalifikaci byla třetí a v prvním kole vyřazovacích jízd postoupila přes Rakušanku Danielu Ulbingovou. Ve čtvrtfinále jela proti Němce Selině Jörgové a ve třetí brance spadla na břicho, vrátila se na trať, ale ztrátu už nedohnala.

Ledecká si vyzkoušela snowboardovou trať pro příští olympiádu, v paralelním obřím slalomu skončila druhá

Číst článek

„Mám za sebou první slalom v sezoně. V té minulé jsem jela jen jeden a teď jsem dopadla lépe, takže jsem spokojená,“ uvedla Ledecká v tiskové zprávě zastupující agentury Sport Invest. V minulé sezoně jela slalom jen v prosinci 2017 v Cortině d'Ampezzo a v italském středisku skončila v prvním kole a obsadila deváté místo.

V Číně zkoušela nový model snowboardu na slalom. „Ještě si na něj zvykám, ale každá jízda byla příjemnější. Bavilo mě to moc, další krásný závod,“ řekla. Dál vede celkové pořadí seriálu SP před Rakušanku Sabine Schöffmannovou a do konce zimy jsou na pořadu dva závody - jeden paralelní obří slalom a jeden slalom.

Kvůli problémům s dopravou v Asii odjela ze Secret Garden ještě před slavnostním vyhlášením. „Snad nebudu muset platit Mezinárodní lyžařské federaci pokutu. V Koreji i Číně mělo být zajištěné auto, ale lidé, kteří to měli na starost, auto nezajistili. Do Soulu nás vezli z Pchjongčchangu Němci, kteří nás zachránili. I díky nim jsem mohla tady v Číně závodit. Na letiště teď frčíme autobusem. Do Pekingu to jsou čtyři hodiny a má být provoz, tak mi držte palce, ať stihnu letadlo,“ řekla.

Přesun do Ruska

Z Číny Ledecká spěchá do Ruska do olympijského střediska Rosa Chutor. „Teď zase šup na lyže,“ prohlásila. „Už se moc těším. Konečně si v Soči zazávodím. Chtěla jsem tam startovat na lyžích už na olympiádě, ale nesměla jsem. Tomáš (trenér Bank) mi říkal, že je tam krásný kopec. S Ondrou (Bankem) už na mě čekají v Moskvě,“ dodala.

Ve sjezdu by chtěla bojovat o udržení v pořadí disciplíny do 25. místa, aby se kvalifikovala do finále Světového poháru, aktuálně je dvaadvacátá.

O týden později je sjezdařský SP po osmi letech ve Špindlerově Mlýně a Ledecká by se zde mohla představit 8. března v obřím slalomu. O den později ale je paralelní obří slalom snowboardistek ve švýcarském Scuolu, kde by také chtěla startovat a přidat body v boji o velký křišťálový glóbus, o který usiluje na snowboardu počtvrté v řadě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme