Ledecká skončila na úvod Světového poháru snowboardistek v Carezze druhá

Olympijská vítězka Ester Ledecká skončila na úvod Světového poháru snowboardistek v italské Carezze druhá. Šampionku z únorových her v Pchjongčchangu připravila o šestnáctý seriálový triumf domácí Nadya Ochnerová, která Češku porazila ve finále a slavila první vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Carezza/Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká s trenérem Tomášem Bankem

Ester Ledecká s trenérem Tomášem Bankem | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Trojnásobná celková královna seriálu SP v paralelních disciplínách Ledecká se znovu dokázala rychle přeorientovat z lyží na prkno. Ještě v sobotu bodovala v superobřím slalomu Světového poháru v alpském lyžování ve Svatém Mořici.

Dobrá zpráva pro Ledeckou. Díky změně v programu SP stihne závody na snowboardu i na lyžích

Číst článek

V Carezze ovládla kvalifikaci před Ruskou Milenou Bykovovou a zajistila si výhodu výběru dráhy. V prvním kole předčila v souboji olympijských vítězek jednatřicetiletou Patrizii Kummerovou ze Švýcarska, zlatou z her v Soči 2014. Ve čtvrtfinále jela proti další soupeřce ze země helvétského kříže a uspěla i proti Julii Zoggové.

Semifinálový souboj Ledecké usnadnila Němka Cheyenne Lochová chybou hned v úvodu. Česká hvězda si mohla dovolit i malé zaváhání, přesto jasně prošla do finále. V boji o titul ale nejela plynule a o 22 setin prohrála s Ochnerovou.

Třiadvacetiletá Ledecká jela ve Světovém poháru dvacátou finálovou jízdu a prohrála teprve popáté. K tomu má další tři účasti v závěrečných jízdách na mistrovství světa, z kterých vydolovala dvě zlata, a uspěla i v olympijském finále.

V kvalifikaci při premiéře ve Světovém poháru neuspěli sedmnáctiletá Dita Žďárská a Adam Počinek, do vyřazovacích jízd neprošel ani Viktor Brůžek.

Z Carezzy se snowboardistky přesunou do Cortiny d'Ampezzo, kde se v sobotu uskuteční další paralelní obří slalom. Příští týden se Ledecká znovu postaví na sjezdovky, ve Val Gardeně by měla jet sjezdy a super-G.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme