Trenér Ledecké: Kdyby se rozhodla, že nebude jezdit na snowboardu, tak se může zaměřit i na slalom

V superobřím slalomu je olympijskou vítězkou, ve sjezdu vyhrála závod Světového poháru a teď lyžařka Ester Ledecká zazářila i v další disciplíně. Ve švýcarské Crans Montaně skončila třetí v alpské kombinaci. Po úvodním super-G byla Ledecká čtvrtá a o jednu příčku si polepšila ve slalomu, který přitom trénuje minimálně. Bude se teď více zaměřovat i na točivější disciplíny? I o tom mluvil Jan Suchan s jejím trenérem Tomášem Bankem.

Rozhovor Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká s trenérem Tomášem Bankem na olympiádě v Pchjongčchangu

Ester Ledecká s trenérem Tomášem Bankem na olympiádě v Pchjongčchangu | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Už si zvykáte na stupně vítězů?
Je to příjemné, ale pořád to bereme jako velkou vzácnost.

Ester byla po super-G čtvrtá, ale i slalomový čas byl pátý nejrychlejší. Bylo to pro vás překvapení?
Bylo. Ester ale jezdila strašně dobré jízdy i v tréninku. Měla sedm tréninkových jízd ve slalomu a zlepšovala se každou jízdou. Včera i dnes (v sobotu a v neděli – pozn. red.) předváděla v rozjížděcím slalomu super jízdy. Že ale pojede takhle dobře, jsem nečekal.

Lyžařka Ledecká skončila třetí v alpské kombinaci v Crans Montaně. Vyhrála Brignoneová

Číst článek

Ester má zatím nejlepší výsledky ve sjezdu, prosazuje se také v super-G, kde je ostatně také olympijskou vítězkou, teď se jí zadařilo v alpské kombinaci. Nebudete to zkoušet i ve slalomu, když se ukazuje, že může soutěžit s těmi nejlepšími?
To záleží na Ester. Já si myslím, že s Ester je možné všechno, ale slalom a obří slalom se musí trénovat opravdu hodně, bez tréninku to nejde. Kdyby se rozhodla, že nebude jezdit na snowboardu, tak se může trošičku zaměřit i na slalom a obří slalom.

Vyvíjejí se nějak i díky těmto skvělým výsledkům z lyží vaše debaty ohledně dlouhodobé perspektivy, na čem jezdit a na čem ne?
Debaty se nijak nevyvíjejí, zatím jdeme závod od závodu. Ester samozřejmě hodně pomohl výsledek v kanadském Lake Louise, kde vyhrála první závod, a tím pádem jí to donutilo se více zaměřit na lyže, máme tak více nalyžováno, a to i ve slalomu a obřím slalomu, což se teď pozitivně projevuje.

Předpokládám, že jako obvykle, tak i teď se bude slavit prací. Jen prozraďte, jestli na lyžích nebo na snowboardu?
Příští týden máme závod v La Thuile. Jak jsem se díval do pořadí, tak Ester je celkově třetí v kombinaci, takže máme šanci, protože v La Thuile se ještě jedna jede. Náš plán je takový, že v pondělí jdeme hned trénovat, protože od středy je tady špatná předpověď. Potom se přesuneme do Itálie.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme