Ledecká musí po lyžích zapomenout i na šampionát na snowboardu. Trénovat může, závodit nesmí

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se po operacích klíční kosti nezúčastní ani mistrovství světa na snowboardu, jehož individuální paralelní disciplíny jsou v gruzínském Bakuriani naplánované na 19. a 21. února. Dvojnásobná světová šampionka z let 2015 a 2017 na prkně začala trénovat, ale závodit zatím nesmí.

Praha (Aktualizováno: 15:23 13. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Kvůli letnímu úrazu tak největší hvězda českých zimních sportů přišla i o druhý vrchol sezony. Nestartuje ani na mistrovství světa v alpském lyžování, které se aktuálně koná ve Francii.

‚Kost není ještě dostatečně pevná.‘ Ledecké hrozí, že by mohla přijít i o šampionát ve snowboardingu

Číst článek

Sezonu však zatím neukončila. Povolení k návratu do závodů by od lékařů mohla dostat tento týden, kdy ji čeká kontrolní rentgen.

Ledecká se zranila při pádu z elektrického skateboardu. Zranění se pak hojilo špatně, takže musela v listopadu na druhou operaci. Ta byla úspěšná, ale rekonvalescence stále pokračuje. Ještě v lednu mohla sedmadvacetiletá Češka trénovat jen kondiční přípravu, lyže ani snowboard jí lékaři nepovolili. Nyní už se dostala na svah.

„Trénuje na snowboardu tady kousek od Innsbrucku, kde ji čeká tento týden kontrolní rentgen,“ řekla Alchusová. Až v případě příznivých výsledků rentgenu může Ledecká dostat povolení k návratu do závodů.

„Bohužel to vyšlo až na tenhle týden, takže musela svou účast na mistrovství světa zrušit. Těšila se moc, že pojede. Cítí se fyzicky i psychicky dobře, ale potřebuje finální zelenou od pana doktora, který ji operoval,“ doplnila mluvčí.

Ledecká stále nevylučuje, že ještě bude v této sezoně závodit. „S návratem v této sezoně počítá a velmi se na něj těší,“ vzkázala mluvčí. Elitní lyžařka a snowboardistka zatím nemá podepsanou reprezentační smlouvu se svazem, o níž obě strany už řadu měsíců neúspěšně jednají.

„Věří, že i tam dojde ke shodě, aby mohla závodit,“ dodala Alchusová. Na prkně Ledecká získala dvě ze svých zlatých olympijských medailí, a když se k němu v posledních letech dostala, vždy patřila mezi favoritky.

Na snowboardovém světovém šampionátu Ledecká startovala naposledy před šesti lety. O mistrovství světa 2019 přišla, protože dala přednost souběžnému mistrovství světa v alpském lyžování. Před dvěma lety chtěla startovat ve slovinské Rogle, ale kvůli zranění se ráno před prvním závodem odhlásila. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme