‚Náš sport je zábavný, stále mě to baví.‘ Samková neztrácí po zlatu na mistrovství světa motivaci

Tři dny po zisku zlaté medaile na mistrovství světa přiletěla snowboardcrossařka Eva Samková zpátky do České republiky. I když na zlato ze světového šampionátu čekala dlouho, nijak bouřlivě ho neoslavovala.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková po příletu z Park City se zlatou medailí

Eva Samková po příletu z Park City se zlatou medailí | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Dala jsem si jedno malý pivo a šla jsem v půl desáté spát, takže takové byly moje oslavy. Byl to náročný den. Jezdili jsme prakticky ve třech tisících metrech nad mořem, takže jsem byla hodně unavená,“ vyprávěla o oslavách Eva Samková.

Snowboardcrossařka Samková zvítězila v Utahu a slaví první titul mistryně světa

Číst článek

Ke zlaté olympijské medaili a křišťálovému glóbu za celkové prvenství ve Světovém poháru teď přidala poslední velký úspěch, který jí ve sbírce chyběl. I tak ale do budoucna nemá česká snowboardcrossařka problémy s motivací do dalších let.

„Ten náš sport není o medailích. Chápu, že běžkaři si potřebují hledat medaile a ocenění, protože mají bohužel poměrně nudný sport, ale ten náš je poměrně zábavný, takže mě pak baví ježdění a závody samy o sobě,“ myslí si Samková.

Domácího klidu si Samková teď opravdu moc neužije, čeká jí totiž poměrně hektický program. Ten přibližuje její trenér Marek Jelínek. 

„Odjíždíme do Feldbergu, kde jsou jak závody jednotlivců, tak týmů. Potom budeme přibližně týden v Čechách. Pak vyrazíme do Baqueira Beretu. Tam bude jeden Světový pohár a pak bude s týdenní mezerou Světový pohár ve Veysonnaz, kde bude finále, na kterém bude 32 nejlepších chlapů a 16 nejlepších holek,“ popisuje Jelínek.

„Díky bohu, že je našlapaný. My jsme zatím měli hodně volna. Dva závody jsme měli v prosinci a teď to mistrovství světa. Od teď to začne být takové našlapané. Kdybychom neodlétali hned po závodě, tak bychom to těžko stíhali,“ vítá Samková plný itinerář.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme