Možná dojde i na studium. Samková zamířila z finále Světového poháru rovnou do karantény

Povinná dvoutýdenní karanténa čeká po návratu z finálového závodu Světového poháru olympijskou vítězku Evu Samkovou. Česká snowboardcrossařka se totiž vrátila za Švýcarska, které patří mezi rizikové země, tak jak je kvůli šíření koronaviru označila vláda.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tom Pennington | Zdroj: Profimedia

„Stejně bych do karantény šla, protože 10. března jsem byla ve Španělsku,“ řekla Radiožurnálu během návratu do České republiky mistryně světa Samková, proč pro ni nakonec neměl závěrečný závod sezony ve Švýcarsku z pohledu karantény takový význam. Jako zaměstnankyně Dukly ji dostala nařízenou už kvůli předchozímu pobytu ve Španělsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardcrossařku Evu Samkovou čeká čtrnáctidenní karanténa. Více v příspěvku Jakuba Marka

Samková přidává, že na druhou stranu bude mít i čas na věci, které obvykle nestíhá. Na řadu tak přijde možná i studium. A předpokládá, že jí v následujících dvou týdnech bude chybět hlavně společnost. „Člověk je sociální tvor a teď nepřijde do kontaktu s dalšími lidmi,“ doplnila.

Kancelářská práce z domova teď čeká jejího trenéra Marka Jelínka, který také o víkendu dorazil ze Švýcarska.

„Nevím, jestli má karanténa úplně smysl. Určitě nechci děti poslat k babičkám, které nejsou úplně zdravé, takže jsem s nimi a s mojí ženou doma,“ řekl Jelínek.

„Manželka normálně vychází ven obstarat potraviny a tak dále. Situace se podle mě nebude zlepšovat ještě několik týdnů nebo měsíců, takže uvidíme, jestli je to naše první, nebo začátek jedné velmi dlouhé karantény,“ dodal trenér úspěšné české snowboardcrossařky.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme