Soupeřky nestačily. Eva Samková vyhrála Světový pohár v La Molině

Eva Samková vyhrála první závod Světového poháru ve snowboardcrossu po zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V La Molině si připsala devátý triumf v seriálu SP v kariéře.

La Molina/Španělsko (Aktualizováno: 12:53 3. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Vždycky nás nechali hrozně vycukat na startu. Ve čtvrtfinále i v semifinále jsem byla suverénně poslední. Naštěstí to ve finále bylo kratší. Furt jsme jezdily společně a ve finále jsem najednou byla první, tak jsem čekala, kdy mě dojedou a nedojížděly, tak jsem ráda, že jsem vyhrála o dost,“ řekla po závodě novinářům Eva Samková.  

Olympijská vítězka ze Soči a bronzová z nedávno skončených her v Koreji v sezoně zvítězila podruhé. V lednu nenašla přemožitelku v tureckém Erzurumu.

Samková, Krčmář a Erbanová slavili místo Prahy ve Vrchlabí. V mrazu je přivítaly stovky lidí

Číst článek

Z páteční kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Ve čtvrtfinále si dojela pro bezpečný postup za Nelly Moenneovou Loccozovou z Francie a stejně skončilo i semifinále. Svěřenkyně Marka Jelínka sice hůře odstartovala, ale po výborném manévru při nájezdu do klopené zatáčky se posunula z třetího na druhé místo.

Ve finále Samková naopak odstartovala dobře, na zvlněné části se dostala před soupeřky a s velkým náskokem si dojela pro první místo.

Čtyřiadvacetiletá česká snowboardistka se díky zisku 1000 bodů posunula na šesté místo v celkovém pořadí, ale už nemá šanci zaútočit na pohárové prvenství. Kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu Samková vynechala šest závodů. Do konce zimy se pojedou ještě dva.

V čele hodnocení disciplíny je olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, která v skončila v La Molině po pádu ve čtvrtfinále.

Závody SP ve snowboardcrossu v La Molině (Španělsko):
Muži: 1. Hämmerle, 2. Douschan (oba Rak.), 3. Perathoner (It.), ...v kvalifikaci 36. Kubičík, 42. Vintr (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 10 z 12 závodů): 1. Vaultier (Fr.) 6520, 2. Hämmerle 4840, 3. Pullin (Austr.) 4696, ...41. Kubičík 491,9, 71. Vintr 45,9, 79. M. Koudelka (ČR) 30,1.
Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Moenneová Loccozová, 3. Bankesová (obě Fr.).
Průběžné pořadí (po 10 z 12 závodů): 1. Moioliová (It.) 6810, 2. Trespeuchová (Fr.) 5890, 3. Bankesová 5600, ...6. Samková 3160, 37. Hopjáková 335, 42. Veselková 175, 51. Louthanová (všechny ČR) 24.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme