Eva Samková trenérkou. Před mistrovstvím světa bude snowboardcross učit děti

Rok 2019 sice teprve začíná, ale za necelý měsíc už bude mít snowboardcrossařka Eva Samková letošní sportovní vrchol za sebou. V únoru se dvojnásobná olympijská medailistka pokusí vybojovat svůj první cenný kov z mistrovství světa. Ještě předtím, než odletí do Spojených států, ale vyrazí na Dolní Moravu, aby předala své zkušenosti dětem.

Dolní Morava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková na tiskové konferenci.

Eva Samková | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Hrozně mě to baví. Je super, když člověk někomu něco poradí a ve druhé jízdě se to změní, jak představuju. Pak mám pocit, že to má smysl,“ řekla Radiožurnálu Eva Samková, když se v létě starala o juniorskou reprezentaci na Novém Zélandu.

Vyhozené rameno? ‚Možná mi to i nahrálo,‘ říká Eva Samková po vítězství

Číst článek

Hlavní tvář českého snowboardcrossu si už několikrát vyzkoušela roli učitelky a trenérky. A v pondělí bude na kopci s dětmi na kempu, který pořádá Český snowboardcrossový tým. A tak se těší na staré i nové tváře.

„Potkám se s těmi dětmi, se kterými jsem se už poznala na minulém kempu, nebo poznám nové. Pro mě je dobře, že se pořád rozšiřuje snowboardcrossová základna, zároveň se já přiučím, jak s dětmi komunikovat a trénovat je,“ přemýšlí vítězka z olympiády v Soči.

Kariéra trenérky?

Sama Samková sice mluví jen s velkou rezervou o tom, že by se po konci kariéry věnovala trénování, ale třeba její kouč Marek Jelínek by jí v budoucnu reprezentační tým rád předal.

Závodnice ale aktuálně patří k absolutní špičce a to by ráda potvrdila na únorovém světovém šampionátu. Do něj už jí žádný velký závod nečeká a je ráda, že se na začátku roku na Dolní Moravě trochu odreaguje.

„Záleží, jestli tam bude nějaká trať. Myslím, že na začátku sezony tam ještě nic nebude. Budu tam spíš na poježdění v klidu,“ tuší.

„Ve vyšších polohách areálu jsou pro lyžaře podmínky skvělé, ale my potřebujeme placku a sjezdovku, která je dostatečně široká, abychom nepřekáželi jezdící veřejnosti. V místech, která jsou pro nás příhodná, zatím skvělé podmínky nejsou,“ doplňuje trenér české snowboardcrossové reprezentace Marek Jelínek, podle kterého dorazí do areálu pod Králický Sněžník víc než 60 dětí.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme