Samková začala sezonu Světového poháru druhým místem, porazit ji dokázala jen Jacobellisová

Snowboardcrossařka Eva Samková obsadila při prvním závodě Světového poháru druhé místo. Nad její síly byla jenom Američanka Lindsey Jacobellisová. Další Češka ve startovním poli Vendula Hopjáková vypadla už ve čtvrtfinále, kdy dojela ve své jízdě pátá.

Cervinia / Itálie (Aktualizováno: 13:09 21. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková hází prknem

Eva Samková hází prknem | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Česká snowboardcrossařka se představila poprvé v sezoně ve Světovém poháru. Předchozí závody totiž byly kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám zrušeny. Samková tak ladila formu v Evropském poháru.

Svou čtvrtfinálovou jízdu suverénní způsobem vyhrála a i v té semifinálové byla druhou nejrychlejší. Ve finále ale špatně odstartovala a patřila jí až pátá příčka.

Postupně se ale zlepšovala a v cíli byla jako druhá nejrychlejší. První příčku opanovala několikanásobná vítězka X Games Američanka Lindsey Jacobellisová. Bronz brala Charlotte Bankesová z Velké Británie.

Pro české muže skončilo účinkování v italské Cervinii už po čtvrteční kvafilikaci. Jan Kubičík, Matouš Koudelka a Radek Vintr z ní postoupit nedokázali.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat na začátku února, kdy se závodníci představí v německém Feldbergu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme