Samková má bronz z mistrovství světa, k medaili jí pomohl i nešťastný pád soupeřky

Snowboardcrossařka Eva Samková si na mistrovství světa dojela pro bronzovou medaili. Po předloňském titulu jí letos ve finále ve švédském Idre Fjäll pomohl i pád soupeřky Belle Brockhoffové z Austrálie a česká závodnice tak mohla slavit třetí místo. Druhá skončila Italka Michela Moioliová a z titulu se raduje Britka Charlotte Bankesová.

Tento článek je více než rok starý.

Idre Fjäll (Švédsko) (Aktualizováno: 18:18 11. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vítězka ze Soči 2014 Samková bez problémů postoupila pavoukem do finále a v něm se po startu ujala vedení. Pak ale její soupeřky nabraly větší rychlost a sedmadvacetiletá Češka se propadla až na čtvrtou příčku.

#IdreFjäll2021 FIS Snowboard Cross World Championships
Women SBX
🥇 Charlotte Banks 🇬🇧
🥈 Michela Moioli 🇮🇹
🥉 Eva Samková 🇨🇿
@fissnowboard

16:10 – 11. 02. 2021

1 1

Jenže nedaleko před cílem upadla Brockhoffová a uvolnila Samkové cestu k medaili. Světová obhajoba české reprezentantky dopadla stejně jako ta olympijská, po zlatu následoval bronz.

Osmifinále bylo konečnou pro všechny tři české muže, kteří se dostali z kvalifikace do vyřazovacích bojů. Nejlépe si vedl Jan Kubičík, jenž obsadil ve své jízdě třetí místo. Radek Houser a Jakub Žerava byli čtvrtí.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme