Mistryně světa Samková brala na Světovém poháru ve Feldbergu bronz, pro vítězství si dojela Jacobellisová

Eva Samková obsadila závodě Světového poháru v německém Feldbergu třetí místo. Z vítězství se raduje Američanka Lindsey Jacobellisová, stříbro získala úřadující olympijská šampionka Michela Moioliová z Itálie. Druhá Češka na startu Vendula Hopjáková skončila už ve čtvrtfinále a obsadila dvanáctou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Feldberg / Německo (Aktualizováno: 11:50 9. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková na mistrovství světa

Eva Samková na mistrovství světa | Foto: Tyler Tate | Zdroj: ČTK/AP

Olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z loňských her v Pchjongčchangu Samková se podvaadvacáté probojovala na stupně vítězů v Světovém poháru. Ve Feldbergu v minulosti dvakrát triumfovala, v lednu 2016 a prosinci 2017.

Snowboardcrossařka Samková zvítězila v Utahu a slaví první titul mistryně světa

Číst článek

Čtvrtfinále zvládla Samková hravě. I v semifinále odstartovala v nepříjemném silném větru dobře a celou jízdu si soupeřky držela bezpečně za zády.

Ve finále Samková nestartovala jako v předchozích jízdách úplně zleva, jelikož si výhodnou krajní stopu vybrala vítězka kvalifikace Jacobellisová. Američanka se rychle dostala do čela a Samková jela druhá, ale po hrbech a na skoku ji předjela Moioliová. Ve zbytku trati se svěřenkyně Marka Jelínka marně snažila dostat před Italku.

„První dvě jízdy vyšly super. Ve druhé jízdě jsem do toho nešlápla, ale neměla jsem pocit, že bych udělala nějakou extra chybu. Konec finálové jízdy mě ale nevyšel časově úplně dobře. Ale jsem spokojená, pěkný závod,“ hodnotila svou jízdu Samková.

Druhá Češka ve vyřazovacích jízdách Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinále a skončila dvanáctá. Mezi muži se z premiérové výhry v SP radoval Australan Cameron Bolton. Mistr světa Mick Dierdorff z USA skončil po pádu ve čtvrtfinále.

V průběžném pořadí Světového poháru je pětadvacetiletá Samková druhá za Jacobellisovou, která vyhrála v SP už 31. závod.

V neděli je ve Feldbergu na programu závod družstev. Světový pohár bude pokračovat začátkem března ve Španělsku a vyvrcholí 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme