Samková v dalším závodě na výhru nenavázala, česká snowboardcrossařka skončila pátá

Snowboardcrossařka Eva Samková v pátek v Bakuriani nezopakovala čtvrteční vítězství a při druhém závodě Světového poháru v gruzínském středisku skončila pátá. V semifinále doplatila na úmyslně zpožděný start, po němž se dostala jen na třetí pozici a nepostoupila. I když pak vyhrála malé finále, přišla o pětibodový náskok v čele Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Bakuriani Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tom Pennington | Zdroj: Profimedia

Společně s ní předloňská světová šampionka Samková postoupila ze čtvrtfinále, kde měly výrazný náskok před ostatními.

Samková ovládla závod v gruzínském Bakuriani a je zpátky v čele Světového poháru

Číst článek

V semifinále česká hvězda znovu zkusila netradiční taktiku, se kterou poprvé překvapila před čtyřmi lety při vítězném závodě v německém Feldbergu.

Na startu úmyslně posečkala, aby pak na volné trati nabrala rychlost a v závěru soupeřky předjela. Tentokrát to nevyšlo, na lepší než třetí místo se sedmadvacetiletá Češka nedostala.

V malém finále už jela klasicky a ze třetího místa po startu se propracovala do vedení. Podobně jako před dvěma týdny v Reiteralmu skončila pátá.

V celkovém pořadí SP na to ale tolik nedoplatila, protože olympijská šampionka Moioliová se stejně jako ve čtvrtek ve finále neprosadila a obsadila čtvrtou příčku. Oproti Samkové získala jen pět bodů navíc a o královně sezony se rozhodne 20. března v posledním závodě SP ve švýcarském Veysonnaz.

Před Moioliovou se ve finále vedle vítězné Bankesové dostaly také Francouzka Chloe Trespeuchová a Američanka Faye Guliniová. Mužský závod vyhrál Ital Omar Visintin. Čeští reprezentanti Radek Houser a Jan Kubičík se do osmifinále nedostali.

SP ve snowboardcrossu v Bakuriani (Gruzie):

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Guliniová (USA), 4. Moioliová (It.), 5. Samková (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 6 závodů): 1. Samková 350, 2. Moioliová 350, 3. Guliniová 282.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme