Zabystřan na lyžařském mistrovství světa kombinaci nedokončil, pro zlato si dojel domácí Pinturault

Český lyžař Jan Zabystřan v kombinaci na světovém šampionátu v Courchevelu nezopakoval předloňské deváté místo z Cortiny d'Ampezzo. Nedokončil slalom, v němž si mohl polepšit. Zlato získal místní rodák Alexis Pinturault, který v součtu porazil o jednu desetinu sekundy obhájce titulu Marca Schwarze z Rakouska. Třetí skončil další Rakušan Raphael Haaser, jenž napodobil pondělní bronzový úspěch své sestry Ricardy.

Tento článek je více než rok starý.

Courchevel (Francie) (Aktualizováno: 17:56 7. 2. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Zabystřan

Jan Zabystřan | Zdroj: Reuters

Zabystřan skončil v superobřím slalomu do kombinace dvaadvacátý, ale do druhé části po odstoupení řady lyžařů nastupoval se čtrnáctým výchozím časem.

‚Kost není ještě dostatečně pevná.‘ Ledecké hrozí, že by mohla přijít i o šampionát ve snowboardingu

Číst článek

Mohl útočit na první desítku, ale ve slalomu za druhým mezičasem zavlékl lyži za jednu z branek a vypadl. Velmi komplikovaně postavené branky nezvládlo projet ještě dalších třináct lyžařů.

Chyboval i mistr světa Pinturault, jenž se ve druhé polovině s vypětím všech sil udržel v trati. Ke zlatu, jímž navázal na triumf z MS 2019, mu pomohlo Schwarzovo zaváhání v extrémně přesazených brankách těsně před cílem.

Na posledním mezičase Rakušan o tři desetiny sekundy vedl, ale pomalým závěrem čtyři desetiny ztratil a zůstal druhý. Muži na prvních dvou místech si tak prohodili pořadí z předloňského MS v Itálii.

Ani na třetím místě se po super-G nic nezměnilo. Haaser měl ve slalomu šestý čas a s přehledem uhájil bronzovou medaili se ztrátou 44 setin na vítězného Pinturaulta. Pro pětadvacetiletého Rakušana byl přitom dnešní závod premiérou na MS. Na velké akci debutoval loni na ZOH v Pekingu, kde skončil sedmý.

Neuspěl olympijský vítěz v této disciplíně Johannes Strolz z Rakouska, který nabral velkou ztrátu v superobřím slalomu a slalom pak nedokončil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme