Profesionálové mají Jizerskou 50 jistou, amatéři zatím od ministerstva výjimku nedostali

Letošní Jizerskou padesátku poběží minimálně profesionální lyžaři. Pořadatelé získali od ministerstva zdravotnictví výjimku z opatření proti šíření koronaviru pro elitní závod na neděli 14. února i pro páteční sprinty. Stále ale není jasno, zda se do stopy vydá přes pět tisíc amatérů, kteří se na jednotlivé závody přihlásili.

Tento článek je více než rok starý.

Bedřichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start Jizerské 50 na stadionu v Bedřichově

Start Jizerské 50 na stadionu v Bedřichově | Zdroj: Profimedia

Do hlavního závodu mezinárodní série Visma Ski Classics se na trať 54. ročníku ČEZ Jizerské 50 vydá 150 mužů a 30 žen. „Za dodržení stanovených podmínek můžeme závody pro profesionální běžce v řádném termínu uspořádat,“ uvedli pořadatelé.

Nejdelší Jizerská padesátka v historii? Slavný závod může kvůli opatřením trvat až dva týdny

Číst článek

Otázkou je, zda na padesátku a další vypsané závody - klasickou desítku a pětadvacítku a volnou třicítku - vyběhnou amatéři.

„Doufáme, že bude rozhodnuto nejpozději začátkem příštího týdne,“ řekl mluvčí závodu Richard Valoušek s tím, že pořadatelé jsou zavaleni dotazy od přihlášených běžců, jak to se závody bude.

Nejpravděpodobnější je systém individuálních startů na přesně zarezervovaný čas od 5. do 13. února. V Bedřichově by měl každý vyhrazený startovní slot. Organizátoři plánují, že bude připravena časomíra, občerstvovací stanice s režimovými opatřeními i medaile.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme