‚Příroda je mocná čarodějka, budeme doufat.‘ Jizerská padesátka bojuje s počasím, konat se ale bude

Organizátoři Jizerské padesátky rozhodli o tom, že se 53. ročník slavného dálkového závodu v běhu na lyžích rušit nebude. Pořadatele ale nadále trápí nedostatek sněhu, proto je jednou z variant i ta, že budou lyžaři kroužit jen na čtyřkilometrovém úseku v okolí Bedřichova a na trať budou vyrážet v průběhu celého víkendu ve vlnách po několika stovkách účastníků. Pro Radiožurnál to připustil ředitel závodu Martin Koucký.

Bedřichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jizerská padesátka (ilustrační foto).

Jizerská padesátka (ilustrační foto). | Foto: Jizerská 50

Zatímco pořadatelé v sobotu řešili u jednacího stolu, jestli se bude letos závodit, v Bedřichově pršelo a pršelo. A sněhu ubývalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jizerská padesátka se potýká s nepřízní počasí, konat se ale určitě bude. Více v příspěvku Davida Nyče

„Jednali jsme dvě hodiny a výsledek je takový, že Jizerskou padesátku nerušíme. Protože sníh rapidně ubývá, padne definitivní rozhodnutí o podobě tratě v průběhu týdne,“ řekl Martin Koucký.

Teploměr v Bedřichově v sobotu ukazoval šest stupňů nad nulou. To je asi víc, než by si pořadatelé představovali. „Lepší by to bylo na druhou stranu,“ podotkl Koucký a připustil, že běžci by mohli odkroužit celý závod na jednom čtyřkilometrovém úseku a vydávat se na trať ve vlnách po skupinkách.

Před příchodem Bauera čekali Poláci na body 14 let. ‚Jsem spokojen, máme dalece překročený plán,‘ říká

Číst článek

„Byl by to stejný model jako v roce 2016, kdy se závodníci hlásili do bloků, od pátku do neděle,“ řekl Koucký, který ale ještě nepřestal doufat v to, že by se mohlo závodit na klasické padesátikilometrové trati.

„Příroda je mocná čarodějka, nic s tím neuděláme. Budeme doufat, že zakouzlí a sníh bude, aby mohla být trasa v plné délce. Podle předpovědi mají být Jizerky do pondělí zelené, což nás děsí, ale snad ve středu zase napadne,“ dodal ředitel Jizerské padesátky, která se navzdory nepřízni počasí rušit nebude.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme