Johannes Boe ovládl po sprintu i stíhací závod, nejlepším Čechem byl 24. Michal Šlesing

Českým biatlonistům se stíhací závod v italské Anterselvě příliš nevydařil. Nejlepším českým výsledkem bylo 24. místo Michala Šlesingra. Za ním skončili 34. Adam Václavík a 43. Ondřej Moravec. Suverénním vítězem se stal Nor Johannes Boe, který vyhrál s minutovým náskokem na Martina Fourcada.

Anterselva / Itálie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Boe při závodě v italské Anterselvě

Johannes Boe při závodě v italské Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Michal Šlesinger startoval jako 55. a posunul se na hned po první střelbě o 16 míst na 39. příčku. Na dalších dvou střelbách ani jednou neminul, až při té poslední jeden terč nezbělal. I tak se Šlesinger dokázal zlepšit o 31 míst, když dojel jako 24.

Ondřej Moravec střílel při sprintu čistě, stačilo to na desáté místo. Vítězem je Nor Johannes Bö

Číst článek

Stíhačka se naopak vůbec nepovedla desátému muži z pátečního sprintu Ondřeji Moravcovi. Ten na úvodních dvou střelbách vleže celkem čtyřikrát chyboval a propadl se až na 52. místo. Tuto pozici v cíli vylepšil o devět příček a doběhl jako 43.

Třetím českým zástupcem byl v závodě Adam Václavík, který startoval až jako 58. Za všechny čtyři střelby se Václavík dopustil jen jedné chyby a to stačilo na 34. místo.

Závod naprosto suveréním způsobem ovládl Johannes Boe z Norska. Ani jednou se na střelnici nemýlil a na druhého Martina Foucarde z Francie získal minutový náskok. Bronz pak bral Rus Anton Šipulin.

V neděli je v Itálii na programu nejdříve od 12:30 závod s hromadným startem žen a ve 14:45 se pak na stejnou trať vydají i muži.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme