Karolína Erbanová poprvé kariéře vyhrála závod Světového poháru na trati 500 metrů

Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová poprvé v sezoně vyhrála závod Světového poháru. V německé Erfurtu vyhrála na trati 500 metrů. Za ní skončila Vanessa Herzogová z Rakouska a Ruska Angelina Golikovová.

Tento článek je více než rok starý.

Erfurt / Německo (Aktualizováno: 17:29 19. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová | Zdroj: ČTK

Karolína Erbanová nastupoval v poslední, desáté rozjížďce spolu s Rakušankou Vanessou Herzogovou. Tu česká závodnice porazila o jednu desetinu sekundy.

Vůbec první zlatou medaili ze závodu Světového poháru získala česká rychlobruslařka v roce 2012 na trati 1000 metrů.

Erbanová využila také toho, že se závodu v německém Erfurtu nezúčastnily dvě nejrychlejší sprinterky této sezony Nao Kodairaová z Japonska a Korejka I Sang-hwa.

Pro Erbanovou se jedná o další velký úspěch poté, co na začátku ledna na evropském šampionátu v ruské Kolomně získala bronzovou medaili. Tehdy prohrála jak s Herzogovou, tak Ruskou Golikovovou.

Na dvojnásobné trati nedokázala Erbanová svůj skvělý výsledek napodobit a dojela jako pátá. Vyhrála Jorien ter Morsová z Nizozemska, druhá byla její krajanka Marrit Leenstra a brnoz brala Ruska Jekatěrina Šichovová.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme