Janatová skončila ve sprintu ve Val di Fiemme jednadvacátá. Muži do bodované třicítky nepronikli

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová skončila jednadvacátá v klasickém sprintu Tour de Ski ve Val di Fiemme. Vyhráli Slovinka Anamarija Lampičová a Nor Johannes Hösflot Klaebo. V průběžném pořadí čtrnáctého ročníku etapové Tour de Ski jsou v čele obhájce Klaebo a jeho krajanka Therese Johaugová, závěr ale bude napínavý.

Val di Fiemme Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Janatová

Kateřina Janatová | Zdroj: Reuters

Johaugová, dvojnásobná vítězka Tour z let 2014 a 2016, bude v neděli v tradičním stoupání do sjezdovky Alpe Cermis, které se poprvé pojede hromadně, hájit třívteřinový náskok před krajankou Astrid Jacobsenovou. Třiadvacetiletý Klaebo má před Rusem Alexandrem Bolšunovem náskok jedinou sekundu.

Janatová skončila v závodu s hromadným startem 32. Čeští muži doběhli v páté desítce

Číst článek

Janatová, jež ve startovním poli zbyla jediná z českých reprezentantek, obsadila v kvalifikaci 17. místo. Ve čtvrtfinále jela po startu pátá, malou ztrátu nedohnala a na stejném místě i dojela s odstupem čtyř vteřin za nejrychlejší Lampičovou.

Muži na body nedosáhli

Slovinka potvrdila své sprinterské schopnosti i ve finále a v cílové rovince porazila ve finiši Jacobsenovou. Třetí skončila Jessica Digginsová z USA.

Favorizovaný Klaebo ovládl už kvalifikaci a i s pomocí skvělých lyží uspěl také v rozjížďkách. Ve finále porazil Rusy Sergeje Usťugova a Bolšunova.

Čeští muži na postup do bodované třicítky nedosáhli. Adam Fellner obsadil v kvalifikaci 42. místo, Petr Knop byl padesátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme