‚Každou dráhu se musím učit znovu.‘ Skeletonistka Fernstädtová si zvyká na nové saně

Anna Fernstädtová bude poprvé na mistrovství světa dospělých reprezentovat Českou republiku. A že jsou šance mladé skeletonistky na úspěch hodně vysoké, ukázala během této sezony hned několikrát. Juniorská světová šampionka si ale musí zvyknout na nové saně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa.

Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa. | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

„Vyšlo mi všechno, co jsem chtěla. Mám kvótu a příští rok můžu do Světového poháru, jsem juniorská mistryně světa, takže mi všechno vyšlo tak, jak jsem to chtěla,“ pochvaluje si pro Radiožurnál dvaadvacetiletá Anna Fernstädtová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová si musí zvykat před mistrovstvím světa na nové saně

I přes mladý věk už má zkušeností dost. Vždyť ještě v barvách Německa závodila i na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Po sezoně se ale rozhodla, že bude reprezentovat rodnou zemi své maminky.

Jenže to sebou neslo i jednu velmi nepříjemnou změnu. Saně, na kterých jezdila, musela vrátit německému týmu a začala si zvykat na ty, které dostala v českém celku.

„Docela jsem si zvykla. Každou dráhu se musím učit znovu, ale docela rychle si zvykám,“ těší českou juniorskou světovou šampionku. Právě na nich bude startovat za 14 dnů v americkém Wistleru na mistrovství světa a tak je potřeba ladit formu.

Nejrychlejší v obou jízdách. Skeletonistka Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa

Číst článek

„Teď budu jeden týden trénovat doma jenom atletiku, pak poletím do Siguldy v Lotyšsku a odtud pak jedu do Wistleru,“ popisuje své plány Fernstädtová.

„Je docela těžké dostat jízdy. Dráhy mají týdny, kdy člověk může trénovat. V Königssee už teď není volno a v Lotyšsku už budu mít saně, takže jsem se domluvila, že budu týden trénovat tam,“ vysvětluje Fernstädtová, proč nyní bude týden trénovat jen atletiku.

V Siguldě už možnost trénovat mít Anna Fernstädtová bude a věří, že se na mistrovství světa seniorů dokáže prosadit stejně jako mezi juniory.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme