Těhotnou ženu v Liberci vyšetřovali na ulici. ‚Jen vyhověli mému přání,‘ vzkazuje biatlonistka Vítková

Netradiční zážitek z těhotenského vyšetření má za sebou biatlonistka Veronika Vítková. Úspěšná česká reprezentantka, která letos v dubnu kvůli těhotenství ukončila kariéru, absolvovala vyšetření v Krajské nemocnici v Liberci. To na její žádost proběhlo před nemocnicí. Situaci někdo vyfotil a umístil na internet. Fotka vyvolala na sociálních sítích řadu negativních reakcí. Situaci nakonec na pravou míru uvedla Vítková i vedení nemocnice

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítková se podle svého vyjádření necítila dobře, a tak se přes svého gynekologa objednala na prohlídku do Krajské nemocnice Liberec.

Vítková končí s biatlonem a oznámila radostnou novinu. ‚Začíná nová etapa života,‘ vzkazuje

Číst článek

Protože si jedenatřicetiletá úspěšná sportovkyně nebyla jistá, zda se nenakazila novým typem koronaviru, požádala lékaře, že vyšetření proběhne nestandardně mimo vnitřní prostory nemocnice.

„Šlo o výtěr z krku na onemocnění Covid 19 a ozvy plodu,“ napsala dvojnásobná olympijská medailistka na svém facebooku, kde celou situaci podrobně vysvětlila.

Fake news, reaguje Vítková

Bohužel, bez jakéhokoliv vědomí biatlonistku při vyšetření někdo vyfotil a snímek pak umístil na internet, kde se vzápětí začaly šířit nepravdivé informace, že těhotnou ženu nemocnice ani nepustí dovnitř.

„Fotografie ihned začala kolovat po internetu s ošklivými komentáři, házením špíny na libereckou nemocnici a personál gynekologického oddělení. Oni jen vyhověli mému přání! Prosím, nevěřte klamným a ošklivým komentářům na Krajskou libereckou nemocnici,“ doplnila Vítková, která si na olympiádě v Pchjongčchangu v roce 2018 dojela pro bronzovou medaili ve sprintu.

Její status později sdílelo i vedení nemocnice, které navíc doplnilo své vlastní vyjádření. „Možná by se ti z vás, kteří nás hejtovali, mohli chytit za nos a ti, kteří podobným senzacechtivým způsobem fotí cizí lidi a zveřejňují je na sociálních sítích by se měli zamyslet nad tím, jak daného člověka poškozují.“

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme