Snowboardcrossařka Samková vládne zimním sportům, potřetí vyhrála anketu Král bílé stopy

Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála anketu Král bílé stopy. Díky bronzové medaili z mistrovství světa a celkovému triumfu ve Světovém poháru získala ocenění udělované Svazem lyžařů ČR stejně jako v letech 2014 a 2019. Na trůnu vystřídala lyžařku a snowboardistku Ester Ledeckou, která tentokrát skončila s odstupem druhá.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Zdroj: Profimedia

Samková ovládla hlasování se 34 body. Její trenér a kouč celé snowboardcrossové reprezentace Marek Jelínek byl vyhlášen Trenérem roku.

Ledecká, která byla na MS čtvrtá ve sjezdu i superobřím slalomu a v rychlostních disciplínách brala medailová umístění ve Světovém poháru, dostala v absolutním pořadí 15 hlasů. Dvojnásobná olympijská vítězka vládla alpským lyžařkám.

Dvě trofeje si odnesl dvojnásobný juniorský mistr světa Matěj Švancer, který byl po své poslední sezoně v českých barvách vyhlášen nejlepším akrobatickým lyžařem i juniorem roku.

Ve skoku na lyžích kralovala Karolína Indráčková jako první žena v historii. Mezi běžci se podruhé za sebou radovala Kateřina Razýmová, sdruženářem roku se stal Ondřej Pažout a v travním lyžování vyhrál Martin Barták.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme