Krasobruslařská dvojice Miuraová a Kihara vybojovala na mistrovství světa první japonské zlato

Japonští krasobruslaři Riku Miuraová a Rjuiči Kihara jsou poprvé v kariéře mistry světa v kategorii sportovních dvojic. Na šampionátu před domácím publikem v Saitamě byli sice druzí ve volné jízdě, ale díky velkému náskoku z krátkého programu nechali o 4,68 bodu za sebou obhájce titulu Alexu Knierimovou a Brandona Fraziera z USA. Třetí skončili úřadující mistři Evropy Sara Contiová a Niccolo Macii z Itálie.

Tento článek je více než rok starý.

Video Saitama (Japonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonští krasobruslaři Riku Miuraová a Rjuiči Kihara

Japonští krasobruslaři Riku Miuraová a Rjuiči Kihara | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Miuraová ve volné jízdě ubrala otáčku u plánovaného trojitého salchowa a pak upadla po odhozeném trojitém rittbergeru, posledním skoku jejich programu. Jednadvacetiletá Japonka byla bezprostředně po skončení programu hodně zklamaná.

Na světový titul jim to však s přehledem stačilo, takže po oznámení známek mohla slzy smutku vyměnit za slzy štěstí.

Společně s Kiharou po triumfu ve finále Grand Prix a na mistrovství čtyř kontinentů zakončili sezonu další trofejí. Je to první zlatá medaile pro Japonsko na MS v této kategorii.

Knierimová s Frazierem si cestu za obhajobou titulu výrazně zkomplikovali už v krátkém programu, v němž kvůli partnerově pádu při trojitém toeloopu nabrali více než šestibodovou ztrátu.

Na sportovní arbitrážní soud se kvůli dopingu Valijevové obrátila i ruská agentura, žádá trest

Číst článek

Také v letošní volné jízdě bojovali se sólovými skoky, ale tentokrát se pádu vyhnuli. Získali za volnou jízdu o 1,4 bodu více než jejich japonští konkurenti, ale museli se smířit se stříbrem.

Premiérovou světovou medaili pro italské krasobruslení v kategorii sportovních dvojic vybojovali Contiová a Macii. Evropští šampioni na světové scéně ještě vylepšili své výkony z lednového kontinentálního šampionátu.

Ve volné jízdě si posunuli osobní rekord zhruba o deset bodů, poprvé v kariéře měli v součtu více než 200 bodů a při debutu na MS vybojovali stupně vítězů.

Čeští reprezentanti Federica Simioliová a Alessandro Zarbo po 21. místě v krátkém programu do volných jízd nepostoupili.

Výsledky mistrovství světa v krasobruslení

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Miuraová, Kihara (Jap.) 222,16, 2. Knierimová, Frazier (USA) 217,48, 3. Contiová, Macii (It.) 208,08, 4. Stellatová-Dudeková, Deschamps (Kan.) 199,97, 5. Chanová, Howe (USA) 194,73, 6. Pereiraová, Michaud (Kan.) 193,00, ...21. Simioliová, Zarbo (ČR) - nepostoupili do volných jízd.

7:50 muži - krátký program (Reshtenko).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme