Kvalifikace je těžší než samotný olympijský závod, říká Sáblíková. V Norsku potřebuje být v šestce

Rychlobruslařka Martina Sáblíková bude mít o nadcházejícím víkendu možnost zajistit si účast na olympijských hrách. Přiblížit se startu v Pchjongčchangu se budou snažit i další členové národního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Stavanger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

„Myslím, že na olympijských hrách budou startovat na individuálních tratích čtyři závodníci. Tři děvčata a jeden chlapec,“ nechal se slyšet pro Radiožurnál před startem olympijské sezony trenér Petr Novák. Tím chlapcem myslel Sebastiana Druszkiewicze a děvčaty Martinu Sáblíkoovou, Nikolu Zdráhalovou a Karolínu Erbanovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Sáblíkovou čekají závody ve Stavangeru, na kterých se může kvalifikovat na olympijské hry

Jenže hned první závod v nizozemském Heerenveenu ukázal, že kvalifikovat se na Hry nebude vůbec jednoduché. „Dostat se tam je pomalu horší než olympijský start. Na tři kilometry mezi 24 nejrychlejších a na ostatních tratích mezi 32 je strašně malý počet,“ uvědomovala si Martina Sáblíková.

Ta v Heerenveenu i přes bolesti zad a nastupující virózu do tohoto počtu prošla, ale za svými standardními výkony výrazně zaostala. V norském Stavangeru se představí až v sobotním závodu na 1500 metrů a hlavně v nedělním souboji na pětikilometrové trati. Otázkou je, zda bude zdravotně natolik v pořádku, aby dokázala konkurovat nejlepším.

Především ale potřebuje zajet tak, aby skončila do šestého místa, což by jí zajistilo přímý postup do Pchjongčchangu bez ohledu na další výsledky Světového poháru v sezoně. V pátek ještě bude nabírat síly a fandit dalším českým závodnicím, které se představí na sprinterských tratích.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme