Ledecká chce sobotní super-G napravit ve sjezdu. ‚Je to jedna z nejtěžších tratí,‘ varuje trenér

Jedna chyba stála v sobotu Ester Ledeckou výborné umístění v německém Garmisch-Partenkirchenu. V neděli má další šanci, před polednem se pustí do obávaného sjezdu.

Garmisch-Partenkirchen/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Marco Trovati | Zdroj: ČTK/AP

„Pro ženské je to určitě jedna z nejtěžších tratí. Většinou je tady relativně blbé světlo, je tady difuzka a jsou tu dvě těžké zatáčky,“ říká o sjezdu v Ga-Pa trenér Ledecké Tomáš Bank.

Bratři Tomáš a Ondřej Bankovi si uvědomují, jak složitá je pro ženy trať na prudké sjezdovce Kandahar. Prací Ondřeje je, aby vymyslel Ledecké ideální stopu - při pozorování tréninků ji objevil.

Ledecká upadla a super-G v Ga-Pa nedokončila, vyhrála Rakušanka Schmidhoferová

Číst článek

„Ta stopa je jako u dvou dalších holek, které jsou schopné to jet, zvlášť v té technické pasáži nahoře. Myslím, že už víme a že i ona to cítí,“ říká Ondřej Bank.

Ester Ledecká bude chtít napravit sobotní super G, ze kterého byla hodně smutná. Za strohou informací, že vypadla, totiž už veřejnost nevidí, že v horní pasáži trati byla nejrychlejší ze všech a útočila na stupně vítězů. Formu má a na závod se těší.

„Byl to první sjezd, který jsem na Světovém poháru jela, takže na tohle místo mám zcela unikátní vzpomínky. Zkoušeli jsme na tréninku dvoje lyže a doufám, že už se servisák rozhodne pro ty, které chci,“ usmívá se Ledecká.

Snad ano, a pokud zase nebude sněžit, vyjede s nimi na trať v neděli zhruba v 11.45.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme