Paralelní obří slalom českým lyžařkám nevyšel. Ledecká s Dubovskou končí už v kvalifikaci

České sjezdařky neprošly kvalifikací paralelního obřího slalomu Světového poháru v rakouském středisku Lech/Zürs. Martina Dubovská obsadila 33. pozici a Ester Ledecká skončila na 44. místě. Mezi finálovou šestnáctku se nevešly a nepřipsaly si ani body do hodnocení SP.

Tento článek je více než rok starý.

Lech/Zürs (Aktualizováno: 13:29 26. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

Kvalifikaci vyhrála Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, favorizovaná Slovenka Petra Vlhová postoupila jako třetí. Ve finále závodu pak Vlhová porazila Američanku Paulu Moltzanovou.

Konec úspěšné spolupráce. Ledecké už nebude pomáhat lyžařský trenér Ondřej Bank

Číst článek

Dubovská zvládla obě jízdy relativně bez problémů, ale výsledný čas 47,70 sekundy na postup ani body nestačil. Ledecká v první jízdě v modré trati ztratila ve spodní části, ve druhé v červené jela o něco lépe a v součtu dosáhla času 48,04.

„Neměli jsme moc času to natrénovat, ale s tím, co jsem měla, je to dobrý výkon,“ řekla Ledecká, která v minulých dnech pilovala na lyžích rychlostní disciplíny a jezdila i na snowboardu. „Dojem mám skvělý. Bavilo mě to, je to zas něco jiného a jsem ráda, že mám novou zkušenost,“ dodala v nahrávce pro média.

Po krátkém odpočinku se začne chystat na dva superobří slalomy, které se ve švýcarském Svatém Mořici pojedou o víkendu 5. a 6. prosince. „Zkoušíme najít pěkný kopec, nejlepší alternativu, která by se podobala Svatému Mořici, abych si mohla vyzkoušet horizonty, které jsou tam dost zákeřné,“ řekla Ledecká.

V pátek pojedou paralelní závod muži a na startu bude i Kryštof Krýzl. „Chci to tam poslat. Sám jsem zvědavý, ale vypadá to, že forma je. Cítím se ok a zabodovat by bylo dobré," řekl Krýzl, který podobný formát závodu okusil naposledy před deseti lety v Garmisch-Partenkirchenu. Společně s Ondřejem Bankem, Šárkou Strachovou a Lucií Pešánovou Hrstkovou tehdy senzačně ovládli týmový závod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme