Ester má brutální program, aspoň si odpočine, říká trenér Ledecké o zrušených závodech

Centrální Alpy postihlo husté sněžení, v některých oblastech má od čtvrtka do pondělí napadnout okolo tří metrů sněhu. Pořadatelé lyžařských závodů Světového poháru ve Svatém Mořici tak museli celý víkendový program zrušit. Ester Ledecká tak byla na první pohled ve Švýcarsku zbytečně, jenže pro ni byla i tahle chvilka bez závodů možná prospěšná.

Tento článek je více než rok starý.

Svatý Mořic Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

„Nedá se říct, že je naštvaná, ale je z toho nešťastná, protože chce být na kopci každý den. Trápí ji to,“ říká Radiožurnálu o nucené pauze Ester Ledecké její fyzioterapeut Michal Lešák, který s ní poslední měsíc tráví v podstatě v kuse.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester má brutální program, aspoň si odpočine, říká trenér Ledecké o zrušených závodech

„Teď odpočívá. Snaží se ty dny, kdy nemusí na lyže, dlouho spát, protože spánek má nejradši. Potom připravujeme kondiční trénink, většinou v prostoru hotelu,“ popisuje Lešák.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se česká závodnice nemůže připravovat v místní posilovně, takže spinningové kolo, masážní stůl, gumy a další pomůcky si přivezli v autě. A hotelové chodby sloužily k tomu, aby se Ledecká aspoň částečně připravila, když to na lyžích nešlo. Ale i tohle má své světlé stránky.

„Vzhledem k tomu, že má Ester brutálně náročný program, je na tom pozitivní, že si odpočine a bude mít víc sil do příštích závodů, protože ten program je opravdu hodně napnutý. I loni třeba po Bansku, kde se nám moc nedařilo, byl takový týden, kdy se nedalo nic dělat a Ester pak nastartovala perfektní formu do zbytku sezony,“ popisuje trenér Tomáš Bank přínos odpočinku.

Ledecká se na svah ve Svatém Mořici vůbec nedostane, závody překazilo počasí

Číst článek

A když se nejede zrovna na kopci ve Svatém Mořici, kde se Ledecké dlouhodobě nedaří, může to být také výhoda.

„Samozřejmě je škoda, že se ty závody nejedou, i když kdyby je pak přeložili někam jinam, kde má Ester lepší výsledky, možná by to nakonec mohlo být výhodné. Musíme myslet pozitivně,“ dodává Bank.

Teď Ledecká lyže odloží a místo nich si vezme snowboard, na kterém se nachystá na začátek Světového poháru.

Martin Charvát, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme