Ledecká se vrací, snowboardy vybírala pečlivě. ‚Ester jakýkoliv nedostatek pozná,‘ říká servisman

Minulý rok ji vynechala, ale letos Ester Ledecká do italské Cortiny d’Ampezzo odjela. Tradičně se tam totiž jezdí před Vánoci závody Světového poháru na snowboardu. Právě ten ale v minulé sezoně hodně upozadila a závodila na něm jen dvakrát.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

První místo z Rogly, druhé z Bad Gasteinu a to je vše. Ledecká totiž nebyla úplně spokojená s tím, jaké měla na loňskou sezonu k dispozici snowboardy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výběr snowboardu pro Ester Ledeckou je někdy pořádná alchymie. Více v příspěvku Martina Charváta

„Na snowboardu je hrozně znát, že člověk stojí celou svou váhou kolmo na jedné krátké hraně. Na lyžích se to víc rozloží, takže jakýkoliv materiálový nebo technologický nedostatek při výrobě snowboardu je znát, a Ester to fakt pozná,“ vysvětlil Radiožurnálu Miloš Machytka, servisman, který jí lyže i snowboardy chystá. V minulých dnech s ní vybíral ty nejlepší pro závod.

„Od jara jsme dostali třeba šestnáct snowboardů, každý je úplně jiný. Já to při dělání toho prkna nezjistím, zjistí to Ester při první volné jízdě a rovnou mi řekne, jestli s ním budeme pokračovat,“ popsal výběr.

Ledeckou skoro po roce čeká start na snowboardu. ‚Bude to určitě bezvadný závod,‘ těší se

Číst článek

Přibližně z deseti kusů namíchaných z těch loňských a nejlepších letošních vezme Ledecká na závod tři.

„Na kopec bere snowboardů víc. Tím, že se jezdí vyřazovacím pavoukem, tak má dvě nebo tři prkna připravená na samotný závod. Kdyby se náhodou něco stalo nebo byla trať hodně ledová, aby měla připravené čerstvé na další kolo,“ dodal Machytka.

Snowboardy Ester Ledecké můžete vidět v sobotu v kvalifikaci a snad i ve večerním hlavním závodě. Česká reprezentantka mezi roky 2016 až 2019 čtyřikrát za sebou vyhrála křišťálový glóbus pro celkovou vítězku Světového poháru na snowboardu. Spolu s loňským titulem v Rogle ovládla celkem 18 závodů.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme