Ledecká se po roce vrátila na snowboard druhým místem. Ve finále v Carezze spadla

Ester Ledecká se vrátila po roce na snowboard druhým místem v paralelním obřím slalomu Světového poháru v Carezze. Olympijská vítězka zaváhala v Dolomitech až ve finále, v kterém v souboji s Rakušankou Danielou Ulbingovou upadla.

Tento článek je více než rok starý.

Carezza (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

Ledecká dávala v poslední době přednost závodům ve sjezdovém lyžování a Světový pohár na snowboardu jela po roce a čtyřech dnech. Předtím na něm závodila loni v prosinci, kdy vyhrála obří slalom v Cortině d'Ampezzo. A právě tam se v sobotu pojede další paralelní obří slalom Světového poháru.

Ledecká nezačala Světový pohár podle představ, pro nejbližší závody nejspíš vymění lyže za snowboard

Číst článek

Ledecká jasně vládla v Carezze kvalifikaci, kterou vyhrála skoro o dvě vteřiny. Mohla si díky tomu vybírat trať a celou vyřazovací část odjezdila v červených brankách.

V první jízdě malinko ztrácela na Němku Carolin Langenhorstovou, ale výborně zajela spodnější pasáž a s přehledem postoupila. Ve čtvrtfinále si poradila se Švýcarkou Ladinou Jennyovou a osmnáctiletou Japonku Cubaki Mikiovou porazila v semifinále o 33 setin.

Ledecká dojela v Lake Louise 13. v super-G. Třetí triumf ve třech závodech slaví Goggiaová

Číst článek

Útok na třetí výhru v Carezze, kde triumfovala v letech 2015 a 2017, skončil v osmé brance finálové jízdy. Ledecká chybovala při výjezdu z předešlé brány a při snaze dostat se do pravotočivé zatáčky spadla na záda. Sice se do trati stihla vrátit, ale s Ulbingovou prohrála o tři a půl vteřiny.

Na snowboardu se šestadvacetiletá Ledecká probojovala na stupně vítězů ve Světovém poháru již po dvaatřicáté z 54 závodů. Na kontě má 19 výher, druhá skončila podeváté v kariéře.

Třetí byla Němka Ramona Hofmeisterová, která vede po třech závodech celkové pořadí Světového poháru paralelních disciplín. Závod mužů vyhrál Němec Stefan Baumeister. Další čeští reprezentanti Zuzana Maděrová, Klára Šonková, Adam Počinek a Viktor Brůžek skončili v kvalifikaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme