Ledecká podepsala reprezentační smlouvu. Po dlouhé pauze se vrací k závodům

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká by měla příští týden startovat v závodech Světového poháru v paralelních disciplínách na snowboardu. Lyžařka se s úsekem snowboardingu Svazu lyžařů České republiky po dlouhých jednáních dohodla na podmínkách reprezentační smlouvy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na tiskové konferenci

Ester Ledecká na tiskové konferenci | Zdroj: Profimedia

Vzájemná dohoda obou stran je uzavřena na celý nadcházející olympijský cyklus až do roku 2026.

O návratu lyžařky na závodní svahy po vleklém léčení zlomené klíční kosti informoval Svaz lyžařů ČR. Jeho snowboardový úsek po dlouhých jednáních uzavřel s Ledeckou reprezentační smlouvu.

Česká hvězda zimních sportů kvůli letní zlomenině klíční kosti a následných dvou operacích přišla o oba světové šampionáty na snowboardu i na lyžích. Celou sezonu ale neodepsala.

Ve středu 15. března by měla absolvovat paralelní obří slalom ve slovinském středisku Rogla, o tři dny později Světový pohár v paralelních disciplínách vyvrcholí slalomem v německém Berchtesgadenu.

Na lyžích už do konce vrcholné mezinárodní sezony Ledecká závodit nebude. I proto zatím nepodepsala reprezentační smlouvu s úsekem alpských disciplín. Ta má stejný text jako smlouva na snowboarding, liší se pouze sportem,“ uvedl svaz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme