Ledecká v Itálii převzala cenu za úspěchy na svahu i ve škole. Vážím si, že si mě všimli, říká

Ester Ledecká získala do své sbírky další trofej. Snowboardová mistryně světa a vítězka Světového poháru převzala v italském Bormiu Cenu Mattea Baumgartena. Tu už 21 let dostává každoročně úspěšný lyžař nebo snowboardista, který zároveň studuje vysokou školu.

Tento článek je více než rok starý.

Bormio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Za doprovodu kláves a houslí předkrm a pak následovalo na slavnostním večeru místního Lions Clubu ještě pět chodů. Končilo se po půlnoci. „Abych byla upřímná, moc na dlouho večeře nejsem, ale tohle byla výjimka," řekla Ledecká pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardistku Ester Ledeckou ocenění potěšilo

Mezitím hvězda projektu Radiožurnálu Olympijský rok převzala cenu, kterou manželé Baumgartenovi udělají na počest svého tragicky zesnulého syna Mattea, který také závodil i studoval. V minulosti cenu převzaly třeba pozdější olympijská vítězka Mazeová nebo mistryně světa Štuhecová.

Před zhruba sto padesáti hosty v sále nejprve poděkovala anglicky, ale poté se zaradovala i ve svém rodném jazyce.

„Je hrozně fajn, že si mě všimli v zahraničí. Hodně si vážím toho, že můžu stát na stejném místě, kde bylo tolik skvělých sportovců přede mnou," líčila Ledecká.

Stejné úspěchy jako na svahu má také ve škole. Ledecká studuje Vysokou školu finanční a správní. Je dvojnásobnou mistryní světa a čerstvě také laureátkou Ceny Mattea Baumgartena.

Ester Ledecká převzala cenu Mattea Baumgartena. | Foto: Jan Suchan

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme