Davidová ovládla na mistrovství světa v letním biatlonu supersprint, v desítce byly ještě dvě Češky

Markéta Davidová vyhrála na mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích v Novém Městě na Moravě supersprint. Michal Krčmář obsadil mezi muži čtvrté místo. Do první desítky se v propršených závodech na Vysočině vešly ještě další dvě Češky Jessica Jislová a Tereza Vinklárková, Jakub Štvrtecký byl jedenáctý

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 18:24 27. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Letošní mistryně světa z vytrvalostního závodu na zimním šampionátu v Pokljuce Davidová vyhrála o 2,9 sekundy před Ukrajinkou Julií Džimovou. Třetí byla s odstupem 6,6 sekundy Ruska Irina Kazakevičová.

„Člověk má určitě radost z každého povedeného závodu, ale nedělala bych z toho vědu. Asi se budu víc radovat, až to takhle dopadne v zimě,“ řekla Davidová v cíli Radiožurnálu.

Na střelnici udělala česká jednička celkem tři chyby a ze závěrečné čtvrté střelby odjížděla prakticky společně s Džimovou.

Jislová dokončila závod osmá, Vinklárková dojela hned za ní. Čtvrtá Češka v třicetičlenném finále Lucie Charvátová byla s 11 trestnými koly osmadvacátá.

Mužský závod ovládl čistě střílející Rumun George Buta o jedenáct sekund před Jaroslavem Kosťukovem z Ruska. Třetí byl Belgičan Florent Claude. Krčmář, jenž musel stejně jako dva jeho přemožitelé na dvě trestná kola, na stupně vítězů ztratil sedm sekund.

České biatlonisty připravily o šance na lepší umístění chyby na střelnici. Štvrtecký jich udělal šest stejně jako patnáctý Adam Václavík, Tomáš Krupčík byl s pěti netrefenými terči třináctý.

jak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme