Ester u mě má dveře otevřené, ale je to tichá holka, říká o Ledecké loučící se Lindsey Vonnová

Ženské lyžování je v současné době především v režii Mikaely Shiffrinové, není tomu ale tak dávno, kdy mu kralovala jiná Američanka – Lindsey Vonnová. Ta doléčila své zdravotní problémy a znovu se vrhla do závodění. Ester Ledecká tak má další soupeřku.

Cortina D'ampezzo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová | Foto: Giovanni Auletta | Zdroj: ČTK/AP

Pro českou medailistku z olympijských her v Pchjongčchangu ale není Vonnová jen konkurentkou. Obě závodnice pojí také sponzor, pod jehož hlavičkou jezdí. Možná i proto Američanka nezastírá, že by ráda Ledecké předala nějaké zkušenosti, které za léta závodění načerpala.

Lyžařka Vonnová zažívá poslední sezonu. Vyrovná Stenmarkův rekord?

Číst článek

„Ráda bych se s ní podělila, ale Ester se mnou zatím vůbec nemluvila. Je to opravdu tichá holka, ale samozřejmě má obrovský talent a je to velký sportovec. Slyšela jsem, že se chce více věnovat lyžování a je fajn, že je tu další vážná soupeřka. Ale to samé říkám všem holkám ve Světovém poháru, moje dveře jsou vždycky otevřené. Nemám žádný problém se s nimi pobavit, podělit se. Je dobré, že je tu další stejná helma,“ řekla Lindsey Vonnová na Radiožurnálu.

I přesto, že Vonnová patří mezi nejzkušenější závodnice, stále najde věci, které pro ni jsou nové. Jedná se například o bezpečnostní airbag, se kterým si Američanka zažila závodní premiéru: „Byl to můj první závod s ním a je to dobré. Už jsem ho párkrát měla od té doby, co jsem naposled spadla. Musím dělat všechno možné, abych svoje tělo chránila.“

Chybí čtyři vítězství

Vonnová dopředu avizovala, že tahle sezona bude její poslední. Přesto si ještě určité cíle dává. Jedním z nich je překonání rekordu legendárního švédského lyžaře Ingemara Stenmarka. Ten si za svou kariéru vyjezdil 86 vítězství ve Světovém poháru. Vonnová má o čtyři méně.

„Nejela jsem tak dobře, jak jsem doufala, takže jsem nezajela tak dobrý výsledek. Ale v sobotu a v neděli mám další dvě šance. Musím se podívat na video, možná bude potřeba trošku přitlačit. Ale celkově jsem spokojená. Cítila jsem se líp než včera, ve čtvrtek to dobré nebylo. Pomohlo mi, že na trati nebyl ten těžký skok nahoře (trať byla zkrácená, pozn. red). Pořadatelé udělali dobrou práci na závěrečném skoku, dopadalo se tam mnohem lépe,“ chválí Vonnová. 

„Myslím, že večer se lépe připravím a v sobotu předvedu více,“ dodává odhodlaně Američanka. Vonnová se Cortině D'ampezzo představí ještě v sobotu ve sjezdu a v neděli v super-G.

Čtyřiatřicetiletá lyžařka zároveň přiznala, že ji vyhovoval start z níže položené části sjezdovky: „Vyhovovalo mi, že se startovalo z nižšího startu, nemusela jsem na ten těžký skok. Na druhou stranu ale nahoře vždycky jezdím dobře. Ať vedení závodu rozhodne jakkoliv, musíte se přizpůsobit. Je úplně jedno, kde bude start, prostě musím zajet lépe. Hodně jsem od sebe očekávala, ale občas musím být taky trošku realista. Nemůžu pořád očekávat všechno. Tohle byl dobrý začátek, musím si pár věcí zapamatovat a sjet tu trať tak, jak to umím.“

Barbora Dvořáková, krb, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme