Světový pohár lyžařek se vrací do Špindlerova Mlýnu. Obrovská prestiž, těší se prezident svazu Heřmanský

Do Česka se po čtyřech letech vrátí Světový pohár sjezdařek. Ve Špindlerově Mlýně pojedou lyžařky 3. a 4. února příštího roku obří slalom a slalom. Svaz lyžařů České republiky o tom v pondělí informoval v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Špindlerův Mlýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sjezdařka Martina Dubovská na trati ve Špindlerově Mlýně

Česká sjezdařka Martina Dubovská na trati ve Špindlerově Mlýně | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Podle původní termínové listiny měl Špindlerův Mlýn hostit závody Světového poháru o měsíc později, tedy v březnu 2023. Po úpravách krkonošské středisko z kalendáře vypadlo a hrozilo, že o závody přijde. Nakonec v oficiálním seznamu nechybí.

Malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru slaví Italka Goggiaová, Ledecká obsadila třetí příčku

Číst článek

„Pro Česko je pořádání Světového poháru v alpském lyžování žen obrovsky prestižní záležitostí a je potřeba ocenit velmi dobrou práci našich zástupců. Závody ve Špindlerově Mlýně jsou posledními před mistrovstvím světa, takže to pro všechny lyžařky bude možnost, jak vyladit potřebnou formu. Věříme, že se do České republiky sjede špička ženského lyžování,“ řekl prezident svazu Lukáš Heřmanský.

Světový pohár lyžařek se ve Špindlerově Mlýně konal naposledy v březnu 2019, kdy proti sobě stanuly před 19 tisíci fanoušky hlavní světové hvězdy Mikaela Shiffrinová z USA a Slovenka Petra Vlhová. Vlhová tehdy ovládla obří slalom, Shiffrinová zase zvítězila v tom klasickém. Akce se tehdy setkala s pozitivními ohlasy.

„I díky Světovému poháru v roce 2019, kdy jsme jasně prokázali, že i tak malá země, jako je Česká republika, umí uspořádat velké závody, se podařilo dostat Špindlerův Mlýn do termínovky pro rok 2023,“ popsal Roman Kumpošt, viceprezident Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Povedená akce je vždy tou nejlepší referencí. O místech konání Světových pohárů se dlouze jednalo a je skvělé, že jsme splnili cíl, který jsme vyhlásili právě v roce 2019 - a to vrátit Světový pohár lyžařek do Česka,“ dodal.

Špindlerův Mlýn uspořádal slalom a obří slalom žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008, v březnu 2011 a v roce 2019. Premiéra Světového poháru v Krkonoších se měla původně uskutečnit už v prosinci 2003, ale plány organizátorů překazil nedostatek sněhu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme