‚Třeba spousta lidí pochopí, že olympiáda byla výjimka.‘ Ledecká se po závodě neubránila slzám

Zatímco americká hvězda Mikaela Shiffrinová přebírala zlato za světový titul v superobřím slalomu, olympijská vítězka Ester Ledecká se zalykala slzami. Senzaci z loňských olympijských her v Pchjongčchangu se v úterním závodu nepodařilo zopakovat a skončila až 27., tři místa za krajankou Kateřinou Pauláthovou. „Omlouvám se, že jsem dneska zklamala,“ zachytil slova zklamané Ledecké Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Åre/Švédsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v cíli super-G na mistrovství světa ve švédském Åre.

Ester Ledecká v cíli super-G na mistrovství světa ve švédském Åre. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

„Myslím, že se mi spousta věcí nepovedla, to bylo evidentní. Nečekala jsem, že bude takhle zataženo, že neuvidím ani na krok, to byla taky trošku škoda. Z hlediska pozitivních věcí bych dneska vypíchla to, že jsem to sjela až do cíle, což je fantastické,“ začala říkat Ester Ledecká, ale po chvilce se jí zlomil hlas.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Třeba spousta lidí pochopí, že olympiáda byla výjimka.‘ Ledecká se po závodě neubránila slzám

„Velmi pozitivní věc je, že třeba spousta lidí pochopí, že ještě nemám na to dostat se úplně do té elity a že to na olympiádě byla opravdu jen výjimka, a že mi budou fandit. Myslím, že jsem udělala spoustě lidí radost, bohužel těm, co mi to zrovna úplně nepřejí. Budu se příště snažit stejně, jako jsem se snažila teď a uvidíme,“ nestěžovala si česká závodnice.

Ledecká byla ze svého výkonu přece jen nesmírně smutná. Na poznámku, že má také spoustu fanoušků, co jí drží palce, jen se slzami v očích řekla. „Je to skvělé. Strašně moc jim děkuju a omlouvám se, že jsem dneska zklamala.“

Ledeckou porazila v super-G i krajanka Pauláthová. Vyhrála Shiffrinová, Vonnová ošklivě upadla

Číst článek

I v České televizi mluvila Ledecká o tom, že už nebude v pozici favoritky a může jenom překvapit a konkrétně zmínila svého kouče Tomáš Banka. „Třeba si můj trenér Tomáš uvědomí, že to chce opravdu víc zkušeností a budu se do špice dostávat kousek po kousku. Že si i novináři třeba uvědomí, že na to ještě nemám a tak,“ řekla.

Bank otevřeně mluví o tom, že jeho svěřenkyně může atakovat ve Světovém poháru elitní desítku, což v aktuální sezoně dokázala ve sjezdu dvakrát. „Když je schopná zajet před čtrnácti dny osmé místo (ve sjezdu) v Cortině, tak v nějaké širší špičce je. A myslím, že by si to ona měla uvědomit,“ řekl Bank v Åre a ujistil, že vztahy nejsou napjaté. „Není všechno růžové, ale nějak to držíme v pohodě,“ uvedl.

Skoro před rokem šokovala Ledecká olympijským triumfem v superobřím slalomu a od té doby čelí přehnaným očekáváním. Ve Světovém poháru dojela v této disciplíně nejlépe jedenáctá a ze čtrnácti startů v seriálu byla do dvaceti jen čtyřikrát.

Úterní závod v Åre nezvládla, neudělala výraznou chybu, ale jela hodně opatrně.

„Hodně holek spadlo. Musím říct, že jízda byla asi dobrá. I ta ztráta není velká. Na to, že tam je pořád takový respekt, protože nám vzadu počasí moc nepřálo. Ale jinak to bylo krásné, bohužel se prostě zatáhlo a pak najednou padla strašná tma. Na to se samozřejmě nechceme vymlouvat, ta trať byla nádherná. Kdybych to mohla jet znovu, tak jedu hned,“ hodnotila Pauláthová, která byla v cíli 24.

Martin Charvát, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme