Pro elitního sjezdaře Parise skončila sezona, při tréninku v Kitzbühelu si přetrhl vaz v kolenu

Italský elitní sjezdař Dominik Paris si při tréninku před závody Světového poháru v Kitzbühelu přetrhl přední zkřížený vaz v pravém koleně. Pro jednoho z favoritů sjezdu na legendárním Hahnenkammu, kde už v minulosti čtyřikrát zvítězil, tak skončila sezona. Informovali o tom zástupci italského lyžařského svazu.

Tento článek je více než rok starý.

Kitzbühel (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Paris.

Dominik Paris. | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Třicetiletý mistr světa v superobřím slalomu měl v sobotu v Kitzbühelu obhajovat loňský sjezdařský triumf, kterým navázal na vítězství z let 2013 a 2017. V roce 2015 vyhrál na zdejší trati i superobří slalom. Těžký pád při dnešním tréninku super-G v Kirchbergu ale jeho naděje zhatil.

Ledecká používá při tréninku i brýle pro virtuální realitu. ‚Pohyby připomíná rytíře Jedi,‘ říká Bank

Číst článek

Vedle přetržených vazů má podle vyjádření svazu i mikrofrakturu hlavice lýtkové kosti. „Moje sezona tady končí. Bohužel mi v oblouku zahranila vnitřní lyže, vaz je přetržený. K tomu není moc co dodat,“ konstatoval Paris.

V aktuální sezoně vyhrál Paris dva prosincové sjezdy v Bormiu a o víkendu potvrdil ve Wengenu výbornou formu druhým místem na Lauberhornu. V průběžném pořadí SP figuroval na čtvrtém místě, v hodnocení sjezdu byl druhý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme