Lukáš Bauer chce double, ve svém týmu má favority Jizerské padesátky

Už jen pět set míst zbývá pro start v legendárním závodu Jizerská padesátka. Pojede se v Bedřichově od 16. do 18. února v rámci seriálu dálkových běhů Ski Classics. K největším favoritům hlavního závodu na 50 kilometrů budou patřit členové Bauer Ski Teamu v čele s Lukášem Bauerem - stříbrným medailistou z olympijských her v Turíně a držitelem dvou bronzových medailí z her ve Vancouveru.

Bedřichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Foto: Martin Melichar

„Druhou sezonu v mých řadách závodí Ilja Černousov, olympijský vítěz z padesátky v Soči, já se pořád občas stavím na start a výraznou posilou je Kateřina Smutná, který několikrát vyhrála Jizerskou padesátku i Vasův běh,“ představil aktuálně největší hvězdy ve svém týmu manažer a stále ještě aktivní závodník Lukáš Bauer.

Lukáš Bauer: Už jsem víc manažer než sportovec. Reprezentaci mohl prohnat jen na elektrokole

Číst článek

Jizerská padesátka je tak pro tým trojnásobného medailisty z olympijských her možná nejdůležitějším závodem sezóny. V Bedřichově pomýšlí na atak nejvyšších příček. V případě Ilji Černousova a Kateřiny Smutné, poslední výsledky tomu nahrávají.

„Naším cílem je umístit na stupních vítězů a pokud by se oběma podařilo vyhrát, bylo by to senzační. V posledním víkendu na La Diagonele byl Ilja druhý a Katka třetí, takže to ukazuje, že formu mají skvělou,“ vysvětluje.

Diváky ale možná bude víc zajímat, v jaké formě se představí sám čtyřicetiletý Lukáš Bauer. Prioritou je pro něj ovšem zabezpečení týmu, až potom vidí vlastní sportování.  V porovnání s předchozími sezonami trénuje výrazně méně, na startu Jizerské padesátky ovšem chybět nebude.

„Budu bojovat zejména sám se sebou o co nejlepší výsledek. Umístění do dvacítky bych bral jako výborné a do desítky jako senzaci,“ přemýšlí.

O umístění na stupních vítězů pak nechce mluvit, to by prý byla pohádka. „A bohužel ve sportu se pohádky tak často nestávají. Já jsem si žil pohádku skoro dvacet let a osobní pohádky už dávám stranou,“ vysvětluje Lukáš Bauer.

Stranou šla také zimní olympiáda. Sám se rozhodl o nominaci nebojovat. Při neúspěšné sezóně českých běžců často ovšem slýchával, že by na to ještě měl.

„Snažil jsem si to nepřipouštět. Možná je to ještě pravda, ale moje rozhodnutí nebylo o výkonnosti, ale o tom, že už toho bylo hodně. Teď mám už velké děti, chci se jim víc věnovat a rozjíždět dálkový tým, který mě začal hodně bavit,“ uzavřel myšlenky na Pchjongčchang Lukáš Bauer.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme